≫ 

Evo zašto Partizan neće biti kažnjen za dešavanja u loži: Šta čeka večite za propuste u derbiju?

Sasvim sigurno 163. večiti derbi doneće rekordnu kaznu za Zvezdu i Partizan

  • 14
Veljko Belivuk, Velja nevolja, 163. večiti derbi Foto: Telegraf

Dva dana posle večitog derbija disciplinci i dalje prikupljaju materijal, koga ima na pretek posle 163. susreta Partizana i Crvene zvezde.

Bilo je mnogo propusta na samom terenu, uvredljivih saopštenja na obe strane, crvenih kartona, vređanja na samom meču, takođe su u centru pažnje bila i dešavanja u loži, gde odakle je meč gledao i vođa Grobara Veljko Belivuk, koji je uputio i pretnje pojedinim igračima Zvezde, a nisu se svi ni pridržavali epidemioloških mera koje su predviđene zbog korona virusa.

Zbog toga neće biti lako ljudima koji su zaduženi za kažnjavanje ekipa za propuste na večitom derbiju.

Partizan će kao organizator sasvim sigurno pretrpeti znatno ozbiljniju kaznu, jer je bilo nekoliko propusta u organizaciji meča.

Ipak, kako saznajemo, nema osnova da crno-beli budu kažnjeni zbog dešavanja u loži, jer ona ne potpada pod odgovornost disciplinaca i Partizan može sam da odredi ko će im sedeti u loži, što je u saopštenju Vladimira Vuletića i objašnjeno, jer su kao članovi Skupštine u ime predstavnika navijača tu bila i lica koja su izazvala posebnu pažnju medija.

Ipak, samo saopštenje sigurno će se naći "pod lupom" disciplinaca, jer su u njemu izrečene teške optužbe i uvrede na račun Zvezdana Terzića, koji takođe ništa manje uvredljivo saopštenje nije poslao u suprotnom smeru ka Vladimiru Vuletiću.

FK Crvena zvezda, FK Partizan, 163.veciti derbi Vladimir Vuletić se pozdravlja s predsednikom Zvezde, Svetozarom Mijailovićem; Foto: MN Press

Iako je prvobitno bilo priče da će biti kazne i zbog zastave na derbiju, jer je Partizan istakao zastavicu sa dve umesto tri zvezdice, to je "ispeglano" tako što su na semaforu bila ispisana imena klubova, bez grbova, pa je samim tim rešen i problem sa "viškom ili manjkom" zvezdica na Zvezdinom grbu.

Zvezdu takođe čekaju kazne zbog toga što neko uz delegacije nije nosio masku i prekršio je protokol za korona virus, a uz to može da očekuje i ozbiljnu kaznu za saopštenje koje je potpisao Zvezdan Terzić dan posle derbija, ali i zbog komentarisanja suđenja od strane Zvezdana Terzića odmah posle meča, a komentar je dao i Mitar Mrkela, doduše u njemu je prozvao samo Miloša Vazuru, ne i arbitra.

FK Crvena zvezda, FK Partizan, 163.veciti derbi Zvezdan Terzić na 163. večitom derbiju; Foto: MN Press

Generalni direktor Partizana Miloš Vazura podigao je prašinu zbog izjave da je Novak Simović u poluvremenu "dobio poziv koji se ne odbija", aludirajući da je bio instruiran da svira penal, što se sigurno neće svideti disciplincima.

FK Crvena zvezda, FK Partizan, 163.veciti derbi Miloš Vazura s telefonom u ruci u loži Partizana; Foto: MN Press

Takođe, oko terena je bilo mnogo propusta, većeg broja navijača, lažnih fotoreportera, od kojih su neki vređali Milana Borjana i Miloša Degeneka tokom meča.

Ipak, iako je utisak da su večiti ovoga puta prevršili svaku meru nedostojnim ponašanjem velikih klubova, ne može se očekivati nešto ozbiljnije osim novčane kazne. Oduzimanje bodova nije u opticaju, kako saznaje Telegraf, ali može se očekivati drakonska novčana kazna, koja će verovatno biti i rekordna koja je izrečena.

Podsetimo, pre samo 20 dana Disciplinska komisija FSS je kaznila Zvezdu i Partizan ukupno sa 2,5 miliona dinara, od čega je Partizan kažnjen sa 1,7 miliona, a Zvezda sa 800.000 dinara. Razlog su bila saopštenja i neprimereni transparenti prema sudijama, kao i zbog toga što je Partizan na svom zvaničnom Tviter profilu objavio video neprimerenog i uvredljivog sadržaja i naslova.

Upravo posle tih kazni Disciplinska komisija je najavila još rigoroznije kazne, a možda čak i oduzimanje bodova, ako se nastave saopštenja.

Pošto su se večiti po ko zna koji put oglušili na upozorenja, videćemo da dokle će Disciplinska komisija da trpi to i da li će konačno posegnuti za drakonskom merom i oduzimanjem bodova, jer je utisak da samo to može da spreči večite rivale da saopštenjima i niskim uvredama ispod svake granice dobrog ukusa, dodatno poruše i ovako poljuljani imidž srpskog fudbala.

Video: Stevanović pecnuo Zvezdu, Stanojević ističe nezadovoljstvo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pp

    20. oktobar 2020 | 11:33

    Pa smetaju im Borjan i Degenek jer su Srbi iz Srpske Krajine, Knina, a zna se da su Hrvati posebno ostrašćeni na njih. Vuletić se čak javno bez ustezanja podsmevao ubijenim i proteranim Srbima iz Krajine u Oluji, pa ih i vredjao. To nije ništa čudno za one koji znaju kako je Partizan nastao i ko im je bio predsednik JSD Partizan od 1958-1961. Ne bi me cudilo da su ovog puta iza gola bili Zagrepčani posto su Splićani već bili.

  • Lazar

    20. oktobar 2020 | 12:20

    Sledeću derbi na marakani, postavimo Bogdanova iza gola Stojkovića 😀

  • eeeeee

    20. oktobar 2020 | 12:17

    Da imate mozga , oterali biste ih u drugu ligu, kako bre jedan indijanac moze uopste da udje u lozu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA