≫ 

Iznenadni transfer u Humskoj: Partizan prodao i Vitasa u Saudijsku Arabiju

Centralni defanzivac posle nepune godine napušta klub iz Humske i seli se u Saudijsku Arabiju

  • 19
Uroš Vitas

Foto: Marko Jovanović

Posle Nemanje Nikolića koga su pre nekoliko dana prodali Al Raedu, Partizan ponovo posluje sa klubovima sa istoka! Defanzivac Uroš Vitas karijeru će nastaviti u Saudijskoj Arabiji, tačnije u Al Kadisiji, a crno-beli će na konto transfera inkasirati oko 550.000 evra, dok će igrač potpisati ugovor na dve godine, saznaje Telegraf!

Klub iz Humske je još pre sedam dana dobio ponudu za Vitasa, međutim, nije bilo žurbe, jer prelazni rok u Saudijskoj Arabiji traje do 20. oktobra, a tokom minulih dana svi u klubu su bili angažovani oko večitog derbija.

Kada je meč okončan, na red je došla i ponuda za štopera, koja nije imala previše prepreka, jer je od prvog dana zadovoljavala potraživanja Partizana, a i sam defanzivac je bio veoma zadovoljan ponuđenim uslovima.

Posle pisma o namerama (pre sedam dana), u petak je u Humsku stigla i zvanična ponuda, na koju je klub pozitivno odgovorio tri dana kasnije, te se usšlo u ugovaranje detalja transfera, odnosno ličnih uslova fudbalera, što je takođe uspešno okončano.

Uroš Vitas je u Partizan stigao prošle zime, poslednjeg dana prelaznog roka, bez obeštećenja i to na insistiranje bivšeg trenera Sava Miloševića. U prvih nekoliko meseci, dok je u ekipi još bio Strahinja Pavlović, retko je dobijao priliku, ali se od letnjih priprema ustalio u timu.

Kada je Milošević napustio crno-bele, a tim preuzeo Stanojević defanzivac je u prvih nekoliko mečeva takođe bio u prvom planu, međutim, angažovanje Svetozara Markovića, kao bonus igrača i prvo rešenje uz Makija Banjaka, uticalo je i na Vitasov status, pa se odlazak nametnuo kao logično rešenje.

U proteklih deset meseci Vitas je odigrao ukupno 22 meča za crno-bele u svim takmičenjima, postigao jedan gol i upisao asistenciju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA