≫ 

Ne aplaudiramo silovateljima, zatvor za Robinja odmah! Brazilska ministarka napala slavnog fudbalera

Ministarka za porodicu, ženska i ljudska prava u Brazilu Damares Alveš tražila je da brazilski fudbaler Robinjo odmah završi u zatvoru

  • 2
Foto: Printscreen Youtube / UOL

Robinjo se našao na udaru i u rodnoj zemlji, nekoliko dana nakon što je Santos prekinuo ugovor fudbalera zbog pretnje sponzora "Orthopride" da će se povući iz finansiranja kluba.

Robinju je ugovor suspendovan kako bi mogao da se posveti svojoj odbrani pred sudom u Italiji, koji ga je pre tri godine osudio na devet godina zatvora zbog silovanja.

Trideset šestogodišnji igrač tvrdi da je nevin za silovanje, uložio je žalbu, ali za nju nema evangelistička pastorka Alveš koja ne veruje da Robinjo nije kriv za silovanje 22-godišnje Albanke u noćnom klubu u Milanu, januara 2013.

- Zatvor, odmah! Nemam više ništa od toga da kažem. Još uvek postoji taj žalbeni proces, ali... Šta više želite? Zatvor. Nijedan silovatelj ne može da bude podržan i ispraćen aplauzom - rekla je Alveš, a prenosi Marka.

- Da li taj čovek hoće da se vrati na teren i pozira kao heroj - upitala je ministarka.

Italijanski sud je presretnute telefonske poruke i razgovore preveo na italijanski i njih upotrebio kao glavne dokaze u prvostepenom postupku protiv Robinja.

Na njima su Robinjo i njegovi prijatelji između ostalog konstatovali da je Albanka bila pijana, mada se fudbaler branio kasnije da kada mu je prišla u klubu, pijana nije bila.

On je ušao u kontakt sa njom, prevario svoju suprugu i kaže da je posle toga otišao kući, a da su njegovi prijatelji ostali.

- Sve to mi izaziva mučninu, htela sam da povraćam. Užasno je čitati šta sam pročitala od igrača njegove veličine. To je zločin koji ne zaslužuje nikakvo razmatranje za počinitelja za taj tip dela. Mora da odsluži izrečenu kaznu, tamo (u Italiji) ili ovde, odmah - zaključila je Alveš.

Video: 163. večiti derbi se pretvorio u MMA obračun Zvezde i Partizana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA