≫ 

Stigle prve reakcije na formiranje Superlige Evrope: Karager opsovao, Nevil ima važno pitanje

Legenda Liverpula Džejmi Karager i Mančester junajteda Geri Nevil protive se nagoveštajima da će biti formirana Premijer liga Evrope

  • 3
FK Liverpul, Komjuniti Šild, Džejmi Karager, Stiven Džerard

Foto: Guliver/Shaun Botterill/Getty Images

Oni su pozvani zbog toga što se navodi da su upravo Liverpul i Mančester junajted sigurni učesnici, pa su prvi i reagovali na naznake koje smatraju negativnim za fudbal.

Nisu jedini. Mnogi navijači po društvenim mrežama i forumima tvrde da je ovo potez koji može da "ubije fudbal" jer će jaz između bogatih, osrednjih i siromašnih klubova postati sve veći.

Karager je bio kratak rekavši "odje*ite" na vest o formiranju Premijer lige Evrope koju je podržala FIFA, dok je Nevil bio umereniji tražeći "nezavisnog regulatora koji bi se oglasio po ovom pitanju".

FIFA nije jedina koja podržava ovakav projekat, tu je i Vol Strit gigant "JP Morgan", a suma koju iz svog fonda pripreamju je impozantnih pet milijardi evra.

Junajted i Liverpul su među desetak klubova iz Engleske, Nemačke, Italije i Francuske koji pregovaraju kako bi sa takmičenjem moglo da se počne od 2022. godine.

Prema sadašnjoj ideji, Premijer liga Evrope bi imala 18 klubova i gde najbolji prolaze u nokaut rundu takmičenja, boreći se za nagradni fond vredan stotine miliona evra svake godine - dakle znatno više nego sada (ove sezone je u Ligi šampiona nagrada za pobedu bez poraza u takmičenju bila maksimalnih 82,5 miliona evra).

Navijači smatraju da je pokretač ovakvih poteza, pohlepa i želja za još većim novcem, što u trenutnim okolnostima ne odgovara fudbalu u celini, tim pre što bi izostankom najboljih klubova iz nacionalnih prvenstava najjačih liga moralo da dođe i do njihovog (ligaškog) rekonstruisanja.

Video: 163. večiti derbi se pretvorio u MMA obračun Zvezde i Partizana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • De Miro

    20. oktobar 2020 | 20:37

    Gluposti. Kada bi veliki stalno igrali jedni protiv drugih to vise ne bi bili derbiji kao sada vec ucestala rutina. Sada se za derbije zivi a tada to ne bi bili derbiji vec otaljavanje redovnoga posla. Tako da bi zbog precestih susreta i ponavljanja tih utakmica njihova draz vremenom bledela.

  • Tomatinjo

    20. oktobar 2020 | 20:32

    Ovi pametnjakovići zaboravljaju da su veliki klubovi magnet za navijače po stadionima širom jedne države pa i sveta. Npr Bajern ili neko sličan njemu gde god gostuje u Nemačkoj privuče publiku, bilo svoju u tome kraju bilo navijače lokalnih klubova. Zar se odreći takvih gledalaca i ulaznica? A ako recimo publika u Minhenu postane razmažena pa ih ne interesuju više drugi manji kubovi iz Nemačke vremenom će im opasti interesovanje i za mečeve sa drugim jakim klubovima iz Evrope ako budu prečesto igrali jedni sa drugima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA