≫ 

Rašford "namagarčio" i zaledio Pariz u 87. minutu! Pukla "petarda" u Barseloni, Lacio tukao Borusiju

Počela je Liga šampiona i to spektakularno - sa 22 pogotka

  • 9
Marcus Rashford Foto: Tanjug/AP

Nova sezona Lige šampiona počela je u skladu sa očekivanjima. Nema publike da na stadionima uživa u majstorijama najboljih evropskih fudbalera, ali za one kraj TV ekrana zabava je zagarantovana - 22 pogotka na osam utakmica!

Derbi večeri u Parizu doneo je zanimljivu borbu, a Mančester junajted je pobedio vicešampiona Evrope Pari Sen Žermen sa 2:1 i pokazao mu da se neće lako prošetati kroz grupnu fazu ove sezone.

Poveli su "Crveni đavoli" u svom stilu, sa bele tačke posle prekršaja Dijaloa na Marsijalu, a Bruno Fernades je iz dva pokušaja uspeo da savlada Kejlora Navasa u 23. minutu. Domaćine je vratio u život autogol Marsijala u 55. minutu posle kornera, ali je uporni tim sa "Old Traforda" ponovo sačekao svoj trenutak i kao u nokaut fazi pre dve godine matirao "Svece" u finišu.

Markus Rašford je sve sam uradio, prihvatio loptu na 20-ak metara, okrenuo se i matirao nemoćnog Navasa za 2:1.

Uzalud Parižanima inicijativa i veći broj opasnih napada, opet su "namagarčeni" od strane Solskjerovog kombinovanog tima, koji je stigao do premijernog trijumfa u Ligi šampiona u vrlo šarenom sastavu. Imali su "Sveci" nekoliko dobrih šansi, ali se i De Hea istakao odličnim intervencijama.

Pored "Crvenih đavola", posle dva kola tri boda ima i Lajpcig koji je na svom terenu porazio Bašakšehir sa 2:0. Oba pogotka postigao je omaleni levi bek Anhelinjo u 16. i 20. minutu.

Barselona je ubedljivo porazila Ferencvaroš na Nou Kampu sa 5:1, ali Ronald Kuman ne može da bude zadovoljan kako je njegov tim izgledao do 25. minuta. Mađarima je (opravdano) poništen gol Nguena u 11. zbog ofsajda, pa su imali i prečku u 20. preko Isaela, ali je stvari na svoje mesto postavio Mesi koji je izborio penal i realizovao ga u 27.

Tačku na dopadljivu partiju Katalonaca stavili su Ansu Fati u 42. na sjajan pas De Jonga i Filipe Kutinjo koji je u 52. minutu krunisao prelepu razmenu pasova Mesija i Fatija. Mrlju na trijumf Katalonaca stavio je crveni karton Pikea posle kojeg je Karatin smanjio rezultat u 71, ali je svaku dilemu otklonio tinejdžer Pedri pogtkom u 82. minutu. Dečko ima 17 godina i velika je nada Katalonaca.

Tačku na "petardu" i ipak spektakularno izdanje Katalonaca stavio je Usman Dembele u 89. minutu. Ferencvarošu svaka čast, uprkos visokom porazu izašao je da igra fudbal, a Tokmak Neguen još jednom pokazao da je opak napadač i da ga je Partizan s pravom želeo.

Lacio je u Rimu posle velike borbe ipak pobedio Borusiju iz Dortmunda sa 3:1. Sergej Milinković Savić je odgirao 67. minta i nje bio preterano primetan, a posle vođstva od 2:0 na poluvremenu golovima Imobilea i Luiza Felipea, izgledalo je da će Rimljani imati lak posao.

Međutim, vragolasti Amerikanac Đio Rejna je u drugom poluvremenu s klupe podigrao "Milionere" koji su smanjili preko Halanda u 71, ali je ta radost trajala kratko. Akpa Akpro, koji je ušao umesto Sergeja, postavio je konačnih i ipak zasluženih 3:1 za Lacijale.

Pogodaka nije bilo na "Stamford Bridžu" gde je Čelsi odigrao meč bez golova sa pobednikom Lige Evrope Seviljom, a u toj grupi sve ekipe imaju po bod posle prvog kola nakon remija u Francuskoj između Rena i Krasnodara.

Žirasi je doveo Ren u vođstvo u 55. minutu sa bele tačke, ali je bod ruskom timu doneo Kristijan Ramirez prelepim pogotkom u 59.

LIGA ŠAMPIONA - 1. kolo

Utorak

Čelsi - Sevilja 0:0

Ren- Krasnodar 1:1

Žirasi 56 - Ramirez 59

PSŽ - Mančester Junajted 1:2

Marsijal 55 autogol - Fernandes 23 penal, Rašford 86

RB Lajpcig - Bašakšehir 2:0

Anhelinjo 16, 20

Zenit - Klub Briž 1:2

Horvat 74 ag - Denis 63, De Keteler 90+3

Lacio - Dortmund 3:1

Imobile 6, Hic 23 ag, Akpa 76 - Haland 71

Dinamo Kijev - Juventus 0:2

Morata 46, 84

Barselona - Ferencvaroš 5:1

Mesi 27 pen, Fati 42, Kutinjo 52, Pedri 82, Dembele 89 - Kartin 70 pen

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Z001

    20. oktobar 2020 | 21:40

    Placam dve televizije, a nemam gde da gledam ligu sampiona, pa da li je to normalno.

  • !!!

    20. oktobar 2020 | 23:04

    👹👹👹presusila naftaaaa 👹👹👹💪💪💪

  • psg

    20. oktobar 2020 | 21:00

    Ajmo psg razbijte taj mali mancester. Osveta se cekala dugo...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA