Tadić pred okršaj s Liverpulom o povredi Van Dajka: Šteta, uvek sam hteo da igram protiv najboljih

Srpski fudbaler iz Ajaksa Dušan Tadić poželeo je Virdžilu Van Dajku brz oporavak pred okršaj Ajaksa i Liverpula u Ligi šampiona

  • 2
FK Ajaks - FK Totenhem Foto: Tanjug/AP

Dve ekipe igraju u sredu uveče od 21 sat, a Tadić će probati da sa "Kopljanicima" ponovi podvig od pretprošle sezone kada su ih sekunde delile od finala elitnog takmičenja.

Prva prepreka je Liverpul, koji je u gradskom derbiju sa Evertonom ostao na više meseci bez Van Dajka, koga je u koleno udario golman "Karamela" Džordan Pikford..

- Uvek želim da igram protiv najboljih timova i najboljih igrača. Želim da se takmičim protiv najboljih. Šteta što neće igrati, nadam se da će se brzo oporaviti i da će se brzo vratiti na teren - rekao je Tadić pred meč sa "Redsima".

Van Dajk je bio i deo tima Liverpula koji je u Madridu 2019. osvojio Ligu šampiona pobedom nad Totenhemom 2:0. Dušan je istakao da veruje kako bi njegov tim bolje parirao šampionu Engleske od Totenhema.

- Bilo bi lepo da smo tada igrali sa njima u finalu. Teško je igrati protiv Liverpula, ali bismo bili bolji od Totenhema sigurno. Igrao sam često protiv Liverpula i uvek je bilo teško. Mnogo vas pritiskaju brzim fudbalom i moćan su tim, pa bi i utakmica bila odlična - konstatuje Tadić.

Trener Ajaksa Erik Ten Hag je u vezi sa utakmicom protiv "Redsa" rekao da nije ni znao da će Van Dajk biti van protokola.

- Sve se svodi na one koji igraju. Neće to biti drugačiji Liverpul, oni uvek igraju isto. Najbolji su tim na svetu, a kada osvojite Ligu šampiona i Premijer ligu u dve sezone, onda ste svakako jedan od favorita za trofej u LŠ - naglasio je trener holandske ekipe. Prvi meč Ajaksa i Liverpula ove sezone igra se na "Amstedam areni".

Video: Tadić: Moramo više da uživamo u fudbalu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA