≫ 

Morata otvorio Ligu šampiona sa dva gola: Dinamo nemoćan pred Juventusom, Briž u 93. šokirao Zenit

Fudbaleri Juventusa pobedili su Dinamo iz Kijeva sa 2:0 iako su bili oslabljeni neigranjem Kristijana Ronalda i startovali pobedom u grupi G, u Ligi šampiona

  • 0
Alvaro Morata daje gol Dinamo Kijevu

Foto: Tanjug/AP

U drugom meču od 19 časova u utorak uveče, Zenit je poražen od Briža u završnici meča 1:2 u grupi F.

Mada Ronalda nije bilo zbog karantina i korona virusa, njegov izostanak nadomestio je Alvaro Morata, koji je u drugom poluvremenu slomio otpor Ukrajinaca.

 

Tek što su Juventus i Dinamo izašli iz svlačionice u drugom poluvremenu, Morata je iskoristio snalažljivost u 46. minutu. Aron Remzi je u kaznenom prostoru Dinama poslao povratnu loptu petom za Dejana Kuluševskog, Kuluševski je šutirao sa 16, 17 metara i izblokiran je.

Lopta se odbila do Morate koji je bio siguran iz neposredne blizine, pa je pritisak torinskog kluba urodio plodom. Drugi gol Morata je postigao u završnici meča, u 84. minutu. Opet je Morata bio strelac, ali je asistent bio Huan Kvadrado.

Kvadrado je bio sam na krilu desno, poslao je centaršut napred u šesnaesterac Dinama, gde je iz pozadine utrčao Morata koji je glavom produžio loptu u dalji ugao za 2:0.

 

Prethodno su momci iz Torina imali i nekoliko šansi iz prvog poluvremena, kada Kijeza, Kjelini i Kuluševski nisu koristili izgledne šanse. To nije smetalo šampionu Italije da potvrdi klasu i slavio je u gostima.

Igrači Zenita kapitulirali su u trećem minutu nadoknade. Briž je postigao pomalo komičan gol u 63. minutu za 1:0, Nigerijac Emanuel Denis je desno i u duelu sa Vilmarom Bariosom nekako sačuvao loptu u terenu.

 

Prosledio ju je do Šarla de Ketelera koji je iz peterca dvaput šutirao i dvaput je blokiran, dok Denis nije sam pritrčao i smestio je u mrežu. Belgijski tim je u 74. minutu učinio uslugu Rusima jer je Itan Horvat autogolom izjednačio na 1:1.

Međutim, pošteno je reći da golman Briža zaista ništa nije mogao da uradi jer se posle moćnog šuta Dejana Lovrena sa 30, 35 metara lopta odbila od stative, pa od leđa Horvata i ušla u njegovu mrežu.

 

I onda u 93. minutu, šok za ruski tim! Hans Vanaker je iz sredine sa tridesetak metara poslao loptu na desnu stranu, Rud Vorner je izbegao ofsajd zamku, izvukao se u sredini, dole u petercu i De Keteler i rutinski rešio akciju posle dodavanja Vornera za konačnih 1:2.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Video: Degenek čestitao Stevanoviću na golu, ali se nije saglasio sa njim po pitanju ko je bio bolji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA