≫ 

Partizan je u 1/8 finala Kupa, majstorija Pavlovića i debi Bajbeka obeležili trijumf protiv Bačke

Crno-beli su ostvarili zaslužen trijumf (2:0), a strelac drugog gola bio je Japanac Asano

  • 41
Foto: MN Press

Partizan se plasirao u osminu finala Kupa Srbije pošto je na svom stadionu eliminisao OFK Bačku rezultatom 2:0 (1:0). Strelci za crno-bele su bili Lazar Pavlović u prvom i Takuma Asano u drugom delu meča, u kome je debitovao i toliko očekivani napadač Žan Kristof Bajbek.

Partizan - Bačka 2:0 (1:0)

(Pavlović 7, Asano 75)

Partizan: Stevanović, Miljković, Ostojić, S. Marković, Obradović, Zdjelar, Jojić, Pavlović (Stevanović 55), Lutovac (Bajbek 55), Asano, L. Marković (D. Stojković 6, Natho 45)

Bačka: Milojević, Jovanović, Škorić, Rađen (Tomović 31), Mijatović, Pantić (Krčmarević 73), Eskić, Šabat (Zličić 64), Đorđević, Gavrić (Njamculović 73), Pisačić (Ratković 64)

Značajno je Aleksandar Stanojević promenio tim protiv OFK Bačke u odnosu na večiti derbi, pružio priliku novim igračima u sve tri linije tima, sa samo jednim internacionalcem u postavi (Takuma Asano), ali je, baš kao i protiv Crvene zvezde, već u petom minutu ponovo morao da “prepakuje” tim. Tada je povređen Sejduba Suma, a ovoga puta je sa terena morao Lazar Marković, zbog bola u mišiću koji je osetio.

Bez obzira na peh, dobro, agresivno su crno-beli ušli u meč sa timom iz Bačke Palanke, pokušali odmah da nametnu svoj ritam igre i postignu gol koji bi im doneo miran tok meča i mogućnost da možda i isprobaju neke varijante u igri. I krenulo je po toj “mantri”, zapretio je odmah Lazar Pavlović udarcem sa distance, a ubrzo je i Svetozar Marković, posle prekida, imao kolosalnu šansu (udarac preko gola).

Sve se isplatilo u 7. minutu, kada je Lazar Pavlović na 20-tak metara od gola primirio na grudi slabo otklonjenu opasnost odbrane OFK Bačke, a potom sjajnim udarcem pogodio dalji ugao golmana Alekse Milojevića, koji je ostao ukopan – 1:0.

Kada je “bunker” gostiju probijen, očekivalo se da Partizan dobije više prostora za igru, kombinovanje, ali ipak to nije išlo tako jednostavno, jer tim Dejana Rađenovića nije odstupao od plana. Stajao je na 20-tak metara od svog gola, sa svih deset igrača “iza lopte”, sužavajući prostor u poslednjoj trećini terena manevristima crno-belih, koji su goste držali “u mišolovci”, no, nisu uspevali da provuku loptu do Asana, najisturenijeg napadača i na ovom meču.

Stanojević je insistirao na građenju akcija iz poslednje linije, na bržem, jednostavnijem prenosnom pasu i sve je to delovalo sasvim dobro do završnice napada, gde crno-beli bez klasičnog napadača definitivno imali problem.

Vreme je odmicalo, Partizan je pritiskao, OFK Bačka se dobro branila uz tek poneki “izlet” na polovinu crno-belih, da bi u završnici domaćin pojačao presing i došao do nekoliko dobrih situacija, ali i odlične prilike u nadoknadi prvog dela. Lutovac se izvukao posle pasa iz dubine, šutirao možda malo prerano i omogućio golmanu Milojeviću da pravovremeno reaguje.

Drugi jeo meča je počeo kolosalnim prilikom za OFK Bačku. Odbrana Partizana je slabo reagovala na desetak metara od gola, lopta je došla do Pisačića, koji je iz neposredne blizine pogodio prečku. Posle jedne izmene u poluvremenu (Natho umesto Stojkovića), Stanojević je na teren prv put poslao i novog napadača Žan Kristofa Bajbeka, kao i Filipa Stevanovića.

Ipak, trebalo je malo vremena da crno-beli uhvate ritam, ali i neutrališu mnogo hrabrije i rešenije goste, koji su i u 57. minutu ponovo opasno zapretili preko Pisačića, s tim da je ovoga puta udarac završio iznad gola.

Tek tada je Partizan ubacio u brzinu više i vratio se u ritam iz prvog dela, počeo da preti najčešće preko Stevanovića i Asana po bokovima, uz podršku Bajbeka, koji je doneo igru leđima, odnosno dubinu i taj povratni pas.

Period dobre igre Partizan je krunisao u 75. minutu i to posle greške golmana Milojevića, koju je kaznio Takuma Asano – 2:0.

U smiraju meča se igralo otvorenije i crno-beli su imali nekoliko dobrih pokušaja, od kojih su udaraci Miljkovića i Stevanovića bili najbliži mreži, ali se golman Milojević odbranama makar malo iskupio za niz propusta, koje je načinio tokom utakmice. Doduše, u 90. minutu je imao i dosta sreće s obzirom da je šut Bajbeka sa 20-ak metara završio iznad prečke.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cure

    21. oktobar 2020 | 16:10

    Evo Sanogo povredio i Markovica mora da izadje..Opet zvezda kriva za sve kao po obicaju..kmekavciii kmeee kmeee kompleksasii

  • YYY

    21. oktobar 2020 | 16:49

    Gromada igra fantastičan bunker protiv Bačke! 😂😂😂

  • Pp

    21. oktobar 2020 | 16:18

    Čudi me da se Marković povredio...dečko je svileniji od devojčice. Imao je veliki potencijal ali je jednostavno suviše plašljiv i slab da bi bio ozbiljan fudbaler.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA