≫ 

Hofenhajm čeka Zvezdu bez najboljeg igrača i još 7 defanzivaca: Ozbiljni problemi za Nemce u LE

Trener Hofenhajma Sebastijan Henes kaže da će njegovom timu faliti navijači u predstojećem meču sa Crvenom zvezdom, jer oni daju posebnu energiju u važnim trenucima

  • 1
Foto: Printscreen Youtube

Hofenhajm je pobedio Bajern iz Minhena sa 4:1 uz 17 šuteva na gol i pokazao je da uprkos malom posedu lopte (28%), može u napadu da bude ubitačan. Zato se s pravom tvrdi da će nemački tim biti, do sada najozbiljniji protivnik ekipe Dejana Stankovića.

Ipak, zbog različitih problema, trener Sebastijan Henes neće moći da računa na čak 7 defanzivnih igrača protiv Zvezde. Ermin Bičakčić je povredio operisao ligament kolena, Konstantinos Stafilidis je povredio rame, dva Holanđanina Džošua Brenet i Melajro Bogarde, nisu se našla na listi od 25 igrača koji su licencirani, Kasim Adams i Pavel Kaderabek su u karantinu zbog korona virusa, a takođe i kapiten Benjamin Hubner nije na raspolaganju treneru zbog povrede ligamenta leve noge.

Na to treba dodati i da najbolji igrač i strelac Andrej Kramarić zbog korona virusa takođe nije u konkurenciji za tim.

- Tim se borio za ovo cele godine, sad hoćemo da punom parom krenemo u ovo takmičenje. Rekao bih da je Crvena zvezda veliki klub jer oni imaju zaista bogatu tradiciju. Suočavamo se sa teškim protivnikom kog moramo da probijemo - rekao je Henes na konferenciji.

On je istakao da će u njegovom navijači faliti jer pomažu u važnim momentima, kakvih će sigurno biti u četvrtak od 21 sat, kada počne meč Zvezde i Hofenhajma.

- Od mečeva protiv Borusije Dortmund i Bajerna primetno je da navijači daju ogroman polet igračima. Naravno, šteta je igrati bez njih, ali je trenutno takva situacija - dodao je Henes, a zatim spomenuo i Mijata Gaćinovića, reprezentativca Srbije.

- Za Mijata Gaćinovića će ovo biti poseban meč, ali ćemo videti da li će startovati ili će ući sa klupe - ostao je tajanstven trener

Mijat je i sam napomenuo da je Hofenhajm bolji tim od Zvezde, mada je izvučen iz trećeg šešira na žrebu za Ligu Evrope, a crveno-beli iz drugog.

- Liga Evrope je moje omiljeno takmičenje i radujem mu se. Imao sam sjajno iskustvo sa Ajntrahtom, a sa Hofenhajmom je jasna želja da prođemo dalje jer smatram da imamo najbolju ekipu u grupi - uvereno je u utorak rekao Gaćinović.

Dan kasnije, novinari su se na konferenciji dotakli i zdravstvenog biltena igrača, a trener kaže da je "Haui Nortvajt odradio pun trening u sredu, ali ćemo u četvrtak biti bez Bendžamina Ibnera još jednom".

Na konferenciji je bio i fudbaler Hofenhajma Oliver Bauman koji je ponovio mantru cele ekipe o cilju za evropsku jesen.

- Lepo je vratiti se evropskom fudbalu i stvarno smo spremni za to. Naš cilj je jednostavan, da prođemo grupnu fazu Lige Evrope - istakao je Bauman.

Video: 163. večiti derbi se pretvorio u MMA obračun Zvezde i Partizana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA