Hofenhajm analizirao 163. derbi i Zvezdu bez Kange i Ivanića: Nije najbolji momenat da igrate Evropu

Nemci su svojim navijačima približili narednog protivnika

  • 0
FK Hofenhajm

Foto: Nikola Tomić, Wikipedia

Fudbaleri Crvene zvezde u četvrak od 21.00 igraju protiv Hofenhajma na gostovanju u Nemačkoj meč prvog kola grupe L u Ligi Evrope.

Nemački tim, koji je trenutno na 8. mestu Bundeslige, objavio je na svom sajtu tekst o Zvezdi, kojim su želeli da svojim navijačima približe informacije o narednom protivniku.

Hofenhajm ističe u tekstu da Zvezda dominira srpskim fudbalom i da je i ove sezone tim Dejana Stankovića lider u prvenstvu.

Napravili su i manji osvrt na večiti derbi.

- Derbi je loše počeo za ekipu Dejana Stankovića, Partizan je poveo u petom minutu, a to je bio prvi zaostatak za Zvezdu ove sezone. Iako se igralo bez gledalaca zbog korona virusa, atmosfera je i dalje bila vatrena. Ukupno 11 žutih kartona i crveni kasnije, a Zvezda je uzvratila i pogodila za 1:1. Uprkos gubitku prvih bodova u ligi, vođstvo u odnosu na drugoplasirani tim je i dalje osam bodova. Cilj je očigledno četvrta titula zaredom.

Hofenhajm ističe i koliko će zbog neigranja Gelora Kange i Mirka Ivanića tim biti oslabljen.

- Ivanić je najbolji strelac ekipe ove sezone, a Kanga je prema Transfermarketu najvredniji igrač u timu, ali zbog korona virusa oni neće igrati protiv Hofenhajma. To nisu baš najbolji uslovi za velike ciljeve u Ligi Evrope.

Napravio je Hofenhajm i kratak istorijat Zvezde i podsetio na najveće uspehe.

- Cilj Zvezde je da nastavi uspehe u Ligi Evrope od ranije. U sezoni 2017/2018. stigla je do osmine finala LE nakon dve pobede protiv Kelna, to je bio prvi put da je ekipa ušla u nokaut fazu od 1991. godine, kada je osvojila titulu prvaka Evrope, kada je u timu imala vrhunske igrače poput Roberta Prosinečkog, Siniše Mihajlovića i Dejana Savićevića - stoji u tekstu Hofenhajma.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA