≫ 

Bajern ponizio Atletiko u Minhenu, Tadića milimetri sprečili da bude junak protiv Liverpula

Šampion Evrope sa 4:0 savladao Jorgandžije koje se nisu videli na terenu

  • 3
Dušan Tadić

Foto: AP/Tanjug

Možda je na papiru bio derbi 1. kola Lige šampiona, ali je Bajern pokazao zašto je šampion Evrope i na domaćem terenu je očitao lekciju lošem Atletiku - 4:0 (2:0)!

Ne da im je očitao lekciju, već ih je ponizio i igrom i rezultatom, a strelci za domaći tim bili su Kingsli Koman dva puta (28. i 72. minut), Leon Gorecka u 41. i Korentan Toliso u 66. minutu.

Iako je meč počeo sjajnom prilikom za Luisa Suareza, to je bilo sve što je Atletiko uradio u prvih 45 minuta. A da im se ne piše dobro videlo se i o prilikama domaćina pre gola Komana u 28. minutu. Pre svega Zuela koji je sa pet metara pogodio stativu u 15. minutu, zatim i Tolisa čiji šut je tri minuta kasnije odbranio Oblak.

A onda - gol! Odlično je Koman utrčao, izbegao ofsajd zamku i sa nekoliko metara matirao Oblaka, da bi Gorecka u finišu poluvremena,uz pomoć negog iz odbrane, povisio na 2:0.

Možda bi meč išao u drugom pravcu da je gol Žoaa Felsika u uvodnim trenucima drugog dela priznat, ali je činjenica da je Suarez smetao Nojeru i da je VAR pokazao da gola nema. Bajern je nastavio da napada, Miler je imao sjajnu priliku, da bi Toliso "odapeo strelu" sa 28 metara i u 66. minutu završio posao.

Nisu se Bavarci tu zaustavili i akcija kod četvrtog gola je klasičan primer igre Atletika tokom celog meča. Ukratko, Koman je izigrao celu odbranu gostujućeg tima za koji je na klupi sedeo srpski napadač Ivan Šaponjić.

 

 

 

 

Podsetimo, u istoj grupi (grupa A) Salcburg i Lokomotiva iz Moskve su odigrali 2:2 u Austriji. Vodio je tim Marka Nikolića, zatim je domaćin preokretnuo, ali je vicešampion Rusije u 75. minutu došao do boda.

Srpski reprezentativac Dušan Tadić je mogao da bude junak Ajaksa protiv Liverpula, ali je njegov lob u 44. minutu Fabinjo izbacio sa gol linije i tako je sačuvao tri boda svog tima - 0:1!

Redsi su do trijumfa u Amsterdamu stigli zahvaljujući naivnom autogolu Nikolasa Taljafika u 35. minutu, što je prvi autogol Kopljanika u LŠ još od 2010. godine.

 

Ajaks je na početku drugog poluvremena imao stativu posle šuta Klasena, zatim je i Kvinsi Promes u 58. imao sjajnu priliku, deset minuta kasnije igrači domaćeg tima tražili su penal, tvrdeći da je Aleksander-Arnold igrao rukom, ali VAR potrvdio da penala nema.

Atalanta je u istoj grupi za poluvreme pregazila Mitjiland u Danskoj (4:0), nakon što su dali tri gola za 16 minuta u prvom poluvremenu. Strelci su bili Zapata, Gomez i Mjurilel u rasponu od 26. do 42 minuta, a Mirančuk je u 89. postavio konačan rezultat na asistenciju Josipa Iličića.

Inter je u grupi B odigrao samo 2:2 protiv Borusije iz Menhengladbaha, mada su bili na rubu poraza! Dvostruki strelac bio je Romelu Lukaku - najpre u 49. minutu, zatim i na ulasku u 90. za konačan rezultat. Strelci za goste bili su Bensebaini u 63. iz penala koji je skrivio Vidal, a onda i Hofman u 85. minutu.

 

Aleksandar Kolarov, kapiten reprezentacije Srbije, igrao je svih 90. minuta za domaćina, dok je na klupi Intera presedeo golman Filip Stanković. U istoj grupi Šahtjor je iznenadio Real i dobio u madridu sa 3:2.

Mančester Siti je u grupi C stigao do preokreta protiv Porta (3:1), dok je Olimpijakos u 91. minutu preko Koke stigao do tri boda protiv Olimpika iz Marselja.

 

Rezultati:

 

Ajaks - Liverpul 0:1

(Taljafiko 35 ag)

Bajern - Atletiko 4:0

(Koman 28, 72 Gorecka 41, Toliso 66)

Inter - Bor. Menhengladbah 2:2

(Lukaku 49, 90 - Bensebaini 63 pen, Hofman 85)

Mančester Siti - Porto 3:1

(Aguero 20 pen, Gindogan 65, Tores 73 - Luis Dijaz 14)

Mitjiland - Atalanta 0:4

(Zapata 26, Gomez 36, Mjurijel 42, Mirančuk 89)

Olimpijakos - Olimpik Marselj 1:0

(Koka 90+)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA