≫ 

Veliki uzlet srpske struke: Ivić i Paunović dominiraju u "Serbianšipu", Nikolićev bod prvenac u LŠ

Srpski fudbal polako, ali sigurno dobija grupu vrhunskih trenera

  • 14
Veljko Paunović, Marko Nikolić, Vladimir Ivić

Foto: MNPress

Evropa polako, ali sigurno upoznaje srpske trenere koji bez pompe, korak po korak, kucaju na vrata velike scene i deluje da je samo pitanje vremena kada ćemo nekog od njih gledati u najjačim ligama na Starom kontinentu.

Veljko Paunović, Vladimir Ivić i Marko Nikolić zaslužuju dubok naklon za sve što rade u povoju ove sezone, mada je aktuelni strateg Lokomotive i pred kraj prošle takmičarske kampanje u ruskom klubu najavio uzlet Moskovljana.

Valja podsetiti da je Nikolić u Lokomotivu stigao uz mnogo skepticizma kod navijača, nije mu bilo najprijatnije, ali uspeo da ispuni cilj - odvede tim u Ligu šampiona gde je, u svom prvom nastupu u sredu uveče uzeo važan bod na teškom gostovanju u Salcburgu kod Red Bula - 2:2.

Lokomotiva je prenela sjajnu formu iz ruskog šampionata gde je vezala četiri pobede, odlično je Nikolićev tim igrao i na premijeri u eliti, no nije imao sreće da pobedom kruniše dobro izdanje.

marko nikolić

Foto: Nsport

U isto vreme, u drugoj najjačoj ligi sveta kako navijači vole da zovu engleski Čempionšip, dvojica srpskih trenera dominiraju!

Posle šest kola Paunovićev Reding je lider sa skorom 5-1-0 i gol razlikom 8:1, a Ivićev Votford deli drugo mesto, tri boda iza, pa su sada mnogi u šali preimenovali Čempionšip u "Serbianšip", apropo odličnih rezultata dvojice naših stručnjaka.

Ko je dobro upućen u rad i viziju Paunovića i Iviča nije iznenađen što ovako dobro "guraju" njihovi timovi ove sezone, na kraju krajeva obojica imaju šampionski pedigre.

Paunovićev uspon do svetkog vrha sa omladincima Srbije pre pet godina ostaje zapisan za "vjek vjeova", ta stavka mu stoji boldovana u vrhu biografije, te su u Redingu dobro procenili kada su Srbina postavili na poziciju menadžera.

Votford je, očito, napravio pun pogodak sa Ivićem, koji je svoj kvalitet potvrdio u Izraelu sa titulom koju je doneo Makabiju. Tražio je nove, veće izazove i čini se da nije mogao bolje da odabere - zadatak da vrati Votford u Premiejr ligu.

Kada smo već kod Votforda i srpskih trenera, to je uvek idealna kombinacija, znaju to i gazde kluba kada se samo sete Slaviše Jokanovića, čoveka koji je klub uveo u Premijer ligu 2015. godine.

Poučeni tim iskustvom, opet su pozvali Srbina da im vrati elitni status.

Video: Stanojević: Ne vidim razlog da ne odigramo dobro, koncentrisani smo, fokusirani

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA