"Superliga najjačih klubova će uništiti fudbal": Legendarni Figo oštro protiv ideje moćnika

Ne dopada se mnogima ideja koju bi da realizuju najmoćniji klubovi

  • 1
luis figo Foto: youtube/Antena 3

Bivši portugalski fudbaler Luis Figo smatra da bi formiranje nove Premijer lige najjačih evropskih klubova potpuno uništilo fubal.

Navodno, ideja o formiranju jedne takve lige proistekla je iz Engleske, zagovornici su Liverpul i Mančester junajted, a sve bi bilo organizovano pod pokroviteljstvom FIFA i krenulo 2022. godine.

Čak i sama najava takvog projekta izaziva otpor mnogih fudbalskih autoriteta i navijača, među kojima je i legendarni Portugalac.

- Ova ideja će uništiti fudbal kakvog ga znamo. Ovo je pohlepa nekoliko elitnih klubova koja bi ubila ostale klubove i lige koje navijači vole. Fudbal mora da se ujedini! Svi moramo da se suprotstavimo -  napisao je Figo na Tviteru.

Sa Figom je saglsan i bivši bek Mančester junajteda Geri Nevil koji kaže da bi osnivanje superlige najjačih klubova bio još jedan "pucanj u fudbal", ujedno i kritikuje zagovornike ove ideje za tajming, jer se dešava u vreme kada se svet bori za korona virusom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Delija old school

    22. oktobar 2020 | 10:41

    Oni bi da igraju tu ligu ali da igrače kupuju od manjih klubova. Ma nemoj.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA