≫ 

Sve o meču Hofenhajm - Zvezda: Stanković kreće s 3 štopera i novom formacijom, koji novac je u igri?

Pred crveno-belima je najteži izazov u grupi L, gostovanje najjačem timu

  • 49
FK Crvena zvezda, Hofenhajm

Ilustracija: Nikola Jovanović Printskrin: Youtube/TSG Hoffenheim

Crvena zvezda u četvrak od 21.00 u Nemačkoj igra protiv Hofenhajma igra meč 1. kola grupne faze Lige Evrope u okviru grupe L. I Zvezda i Hofenhajm imaju problema zbog povreda i korona virusa, a Dejan Stanković ima i nekoliko "rovitih" igrača u svojim redovima, pa se, kako saznajemo, za ovaj meč opredelio za formaciju sa tri štopera (3-5-2).

Ovo su i najvažniji podaci o samoj utakmci koja očekuje izabranice Dejana Stankovića:

Gde i kada se igra?

 

Meč je na programu od 21.00 na PreZero Areni u Sisnhajmu (Hofenhajm je selo u bliziniovog grada), koja ima kapcitet od 30.150 gledalaca.

Gde je TV prenos?

 

Meč prenose dve srpske televizije, RTS 1 i Arena sport 1. Takođe, možete ga pratiti i na Telegraf Sportu, gde ćemo odmah objavljivati i golove i najzanimljivije momente meča.

Ko sudi?

 

Glavni arbitar meča je Španaca Alehandro Ernandez, a pomoćnici su njegovi sunarodnici, Hoze Naranjo i Teodor Sobrino.

Koliko novca i koeficijenata donosi pobeda, a koliko remi?

 

Pobeda u grupnoj fazi Lige Evrope vredi 570.000 evra, dok remi donosi 190.000 evra. Pobeda donosi dva boda za UEFA koeficijent. U Ligi Evrope se prva tri boda moraju odbraniti da bi ih klub i dobio, pa bi Zvezdi, u slučaju da pobedi u Nemačkoj, bio dovoljan još jedan remi da osigura tri boda iz grupne faze. Kada je u pitanju nacionalni koeficijent, pobeda donosi 500 bodova, remi 250 (jer se bodovi dobijeni od pobede ili remija dele sa četiri, koliko je bilo učesnika)

Ko ne igra?

 

Fk Čukarički, Fk Crvena Zvezda

Gelor Kanga i Mirko Ivanić nisu u konkurenciji za tim; Foto: Nikola Tomić

Zvezda je oslabljena neigranjem Gelora Kange i Mirka Ivanića, koji zbog korona virusa nisu krenuli na put za Nemačku, a zbog povrede u konkurenciji nije ni Ričmond Boaći.

Hofenhajm takođe zbog korona virusa ne može da računa na najboljeg igrača Andreja Kramarića. Pored njega, van konkurencije za Zvezdu iz različitih razloga su i Ermin Bičakčić, Džošua Brenet, Melajro Bogarde, Konstantinos Stafilidis, Kasim Adams, Pavel Kaderabek i kapiten Benjamin Hubner.

Reč trenera

 

Dejan Stanković:

dejan stanković

Foto: MN Press

- Poznajemo našeg rivala, igraju lep i ofanzivan fudbal, brzi su veoma, pogotovo u ofanzivnoj tranziciji. Moramo da vodimo računa da im ne ostavljamo lopte na sredini terena gde mogu da nas kazne. Videlo se protiv Bajerna koliko su opasni kada osete trenutak nepažnje kod protivnika, a klub iz Minhena je jedan od najboljih timova na svetu. Faliće im Kramarić koji je fenomenalan igrač, ali oni imaju sjajne zamene i fudbalere koji mogu da odgovore na sve ono što trener stvari pred njih. Ipak, dobro smo se spremili za njih, pretpostavljamo ko će igrati, a ko god da bude u napadu, predstavljaće opasnost po nas. Probaćemo da ih limitiramo. Mi nemamo pritisak moranja, što može da bude naša blaga prednost, ali to ne znači da ćemo spustiti gard. Tražiću da ekipa slobodno igra i mislim da sutra neke stvari mogu da budu veoma pozitivne po nas. Biće ponovo mladih fudbalera na terenu, kao i uvek od kada sam ja trener crveno-belih.

Sebastijan Henes

Sebastijan Henes

Foto: Guliver/Matthias Hangst/Getty Images

- Liga Evrope je moje omiljeno takmičenje i radujem mu se. Imao sam sjajno iskustvo sa Ajntrahtom, a sa Hofenhajmom je jasna želja da prođemo dalje jer smatram da imamo najbolju ekipu u grupi - uvereno je u utorak rekao Gaćinović.

- Od mečeva protiv Borusije Dortmund i Bajerna primetno je da navijači daju ogroman polet igračima. Naravno, šteta je igrati bez njih, ali je trenutno takva situacija. Za Mijata Gaćinovića će ovo biti poseban meč, ali ćemo videti da li će startovati ili će ući sa klupe - ostao je tajanstven trener

Ko je favorit na kladionici?

 

Zvezda otvara takmičenje u Ligi Evrope gostovanjem Hofenhajmu (21.00), ekipi koja igra ubitačan fudbal. I jedni i drugi su oslabljeni zbog virusa korona, a što se kvota tiče, kec je 1,57, iks 4,00, a dvojka 6,00. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Hofenhajm - Zvezda.

Kvota da će Zvezda proći grupu i igrati na proleće u Evropi je 2,50, dok je kvota da će završiti na prvom mestu u grupi 6,00. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za učešće Zvezde u Ligi Evrope.

Očekivani sastavi:

 

Zvezda: Borjan, Eraković, Milunović, Degenek, Gobeljić, Rodić, Sanogo, Petrović, Nikolić, Katai, Falćineli

Hofenhajm: Bauman, Poš, Fogt, Akpoguma, Grilič, Rudi, Baumgartner, Gajger, Skov Bebu, Dabur

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Beli 027

    22. oktobar 2020 | 11:01

    Ako ovaj sastav izvede, utakmicu ne vredi gledati!

  • kiko

    22. oktobar 2020 | 11:20

    Erakovic klinac teska kiksara, Milunovic nista manje kiksara.. nikad goru odbranu nismo imali

  • 👻

    22. oktobar 2020 | 12:37

    Све сами стручњаци! Па пола италије гаји фудбал са три штопер (+ потенцијална 2 бека на позицији крила у формацији 3-5-2). Деки је, веровали или не, огроман део каријере провео? Да, у Италији. 🙂 Е сад, да ли су наши штопери способни да одраде посао у одбрани, односно бекови да одиграју на крилу? Имамо 2 покретна и једног високог штопера, шта ту не ваља? Управо два бека из ове, претпостављене формације су дали гол Буфону! Па и то је ваљда неки успех? Да не говорим о пожртвовању истих, о Родићу који нема замену ево четврту сезону... Заобиђите то, гледајте кошарку ако вам се не свиђа фудбал.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA