≫ 

Raport novinara Bilda za Telegraf: Evo zašto Zvezda s Hofenhajmom neće proći kao protiv Bajerna

- Zvezda je za mene najjači protivnik u ovoj grupi, protiv nje je uvek teško, a drugi timovi protiv nje igraju s velikim poštovanjem - ističe Janik Huber, novinar koji prati Hofenhajm za Bild

  • 29
Novinar Bilda Janik, Zvezda Hofenhajm Delije Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: Shutterstock

Crvena zvezda od 21.00 gostuje Hofenhajmu u okviru grupe L u Ligi Evrope, a uoči samog meča u Nemačkoj, Telegraf je kontaktirao kolegu iz renomiranog nemačkog lista Bild, Janika Hubera, koji je zadužen da prati Hofenhajm za ovaj list.

On ističe da je Hofenhajm favorit protiv Zvezde, ali očekuje tesnu pobedu nemačkog tima i ima samo reči hvale za crveno-bele. Iako su na papiru favoriti da prođu grupu Hofenhajm i Gent, on veruje da je posle nemačkog tima, Zvezda glavni kandidat da prođe grupu u konkurenciji Genta i Slovana iz Libereca.

- Naravno da je Hofenhajm favorit po mom mišljenju. Ako samo uporedite vrednost timova u grupi, Hofenhajm je na vrhu sa 224 miliona evra, prate ga Gent sa 77, Zvezda sa 46 i Liberec sa 13 miliona evra. Hofenhajm je dobro počeo novu sezonu. Mogla bi biti prednost za Sebastijana Henesa, nećaka Ulija Henesa iz Bajerna, što evropska sezona počinje kasno, pa može da sprovede svoju ideju o igri ekipe. Gent je možda zvanični favorit iza Hofenhajma u grupi, ali za mene je Zvezda najjači protivnik u ovoj grupi. Uvek je teško igrati protiv nje, a i drugi timovi imaju veliko poštovanje prema šampionu Srbije - ističe Janik Huber.

On naglašava da je ozbiljan problem izostanak Andreja Kramarića, koji zbog korona virusa nije u timu, kao i to što je ekipa isuviše zavisna od Hrvata, koji je najbolji igrač Hofenhajma.

Mijat Gaćinović, FK Hofenhajm Andrej Kramarić (u sredini) slavi gol protiv Bajerna u pobedi Hofenhajma od 4:1 na startu Bundeslige; Foto: Profimedia

- Zavisnost ekipe od Kramarića je opasna po Hofenhajm i tim. Sam trener je primetio da su dobili nekoliko utakmica samo zbog sjajnih individualnih partija Andreja Kramarića. Takođe je problem što nedostaje šest odbrambenih igrača. Startni tim bi mogao da bude: Bauman, Poš, Fogt, Akpoguma, Grilič, Rudi, Baumgartner, Gajger, Skov Bebu, Dabur.

Huber je pre godinu dana bio u prilici da poseti Beograd i stadion Crvene zvezde, kada je poslovno poslat da uradi reportažu o karijeri Luke Jovića, koji je u Nemačkoj postao zvezda zbog sjajnih partija u Ajntrahtu, zbog kojih je prošlog leta prešao u Real Madrid za 60 miliona evra. Iz Beograda nosi samo lepe uspomene.

Luka Jović Luka Jović u dresu Crvene zvezde; Foto: MN Press

- Bio sam u Beogradu pre godinu dana zbog izveštaja o domovini Luke Jovića. Stvarno lepo iskustvo. Njegov trener u omladincima, Tomislav Milićević, mora da je velika legenda kluba, pokazao mi je ceo stadion, trenažni prostor, muzej... Volim grad, ljubazne ljude, hranu i naravno otvoreni stadion bez krova. Ono što sam najviše pratio je sjajan razvoj mnogih igrača koji su se školovali u Crvenoj zvezdi, i naravno, svaki nemački navijač zna priče o navijačima i atmosferi na stadionu Rajko Mitić - opisuje nam nemački kolega.

Janik je gledao meč Lige šampiona prošle sezone kada je Bajern na Marakani ponizio Zvezdu sa 6:0, ali ističe da ne očekuje da Hofenhajm može da uradi nešto slično.

- Gledao sam meč taj preko TV-a. Ne verujem da može da se Zvezdi ponovi nešto slično. Bajern je viša klasa, Hofenhajm to ne može da prati. Mislim da bi ovaj meč mogao da odredi dalji tok i krajnji raspored u grupi. Očekujem minimalnu pobedu Hofenhajma - zaključio je Janik Huber.

Video: Navijači Zvezde došli ispred hotela i pesmom pružili podršku timu pred Hofenhajm

Zvezda otvara takmičenje u Ligi Evrope gostovanjem Hofenhajmu (21.00), ekipi koja igra ubitačan fudbal. I jedni i drugi su oslabljeni zbog virusa korona, a što se kvota tiče, kec je 1,57, iks 4,00, a dvojka 6,00. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Hofenhajm - Zvezda.

(M. Zdravković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile

    22. oktobar 2020 | 15:21

    A o nama zagrebcanima,a i splicanima niko ne pise..😪😪😪

  • Ds

    22. oktobar 2020 | 16:11

    Na kom kanalu je prenos Partizan-Samrok, jel na hrt1 ili 2?

  • Delije Vozdovac

    22. oktobar 2020 | 16:12

    Ovima ne igra prva ni pola druge postave ako ih ne pobedimo sram nas i stid bilo!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA