≫ 

Novak obećao srpskim novinarima da će lično učiniti sve da se Beograd vrati na tenisku mapu sveta

Najbolji teniser sveta ističe da će imati angažovanje da se profesionalni turnir ponovo vrati u našu prestonicu

  • 1
Novak Đoković Foto: Nikola Tomić

Video: Đoković: Lično ću raditi da dovedem ATP turnir u Beograd

Novak Đoković je pričao za srpske medije nakon jednog treninga koji je održao na Teniskom centru Novak na Dorćolu u sklopu priprema za turnir u Beču na kojem nastupa sledeće nedelje.

Kao jedna od tema, izdvojio se i pitanje budućnosti srpskog tenisa i sam stistem koji postoji za ovaj sport u Srbiji, gde Đoković želi posebno da se angažuje, kako bi naša zemlja i Beograd bili vraćeni na tenisku mapu sveta i ponovo dobili ATP turnir.

On ističe da je velika stvar i što su se druga naša velika imena, poput Janka Tipsarevića, posvetila unapređenju tenisa kroz svoje projekte, a smatra da je neophodno udruživanje energija kako bi Srbija bila dodatno izdignuta i kako bi ovo zlatno doba srpskog tenisa bilo iskorišćeno za stvaranje temelja za buduće igrače i igračice.

- To je velika stvar za nas koji učestvujemo u teniskom sistemu Srbije, TSS je glavni za razvoj tenisa u Srbiji, Janko se posvetio akademiji, da pomogne našim mladim teniserima i teniserkama. Nadam se da ćemo mi moći da se organizujemo da vratimo profesionalni turnir u Srbiju. Iako je Adrija Tur završen kako je završen i pratila ga je negativna priča, za mene je pokazao zašto Srbija i Beograd zaslužuju da imaju profesionalni turnir. Ja ću lično da tražim da dovedemo profesionalni turnir u Beograd.

- Svi koji dolaze odavde i potekli su iz srpskog tenisa, u situaciji su da moraju da idu po svetu da igraju. Mi svi moramo da se konsolidujemo, da se ujedimo da zajedničkim snagama pronađemo rešenje, da svi gradovi u Srbiji konkurišu da dovedu turnir. Ako ne nudite deci turnire, ne samo nacionalne, nego i internacionalne, to je veliko opterećenje na budžet svake porodice u Srbiji. Da bi sve bilo drugačije, treba nam da imamo turnire ovde - zaključio je Đoković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA