Lagerbek se žestoko svađao sa igračem zbog Srbije: Vika i teške reči pale u svlačionici posle poraza

Selektor Norveške Lars Lagerbek otvoreno kaže da se posle utakmice sa Srbijom posvađao sa svojim fudbalerom Aleksandrom Serlotom

  • 1
Lars Lagerbek

Foto: Guliver/Trond Tandberg/Getty Images

Povod za svađu je poraz od Srbije u polufinalu baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo 2021. godine, kada su "Orlovi" sa dva gola Sergeja Milinković-Savića slavili 2:1 posle produžetaka.

Srbija će u finalu baraža igrati sa Škotskom, a u Norveškoj su ostali "repovi" rasprave posle utakmice o kojima je dve nedelje kasnije govorio selektor.

- Tolerišem kada ima nesuglasica u vezi sa fudbalskim pitanjima. Međutim, Aleksander je izneo nekoliko optužbi koje se nisu ticale toga kako igramo fudbal i koje su išle na račun toga da smo Per Joar Hansen i ja nesposobni kao treneri kako u smislu menadžmenta, tako i fudbalski - rekao je Lagerbek u sklopu saopštenja FS Norveške.

TV6 javlja da je rasprava bila veoma žustra i da je bilo mnogo vike u Oslu.

- Posle 30 godina u međunarodnom fudbalu, nikad nisam doživeo da igrači pređu granicu na takav način. Imao sam mnogo diskusija sa igračima koje su bile vođene činjenicama i o fudbalu, ali nikad ništa ni blizu ovoga - kaže Lagerbek.

Izvori spomenutog TV6 navode da je Lagerbek na optužbe odgovorio podsećanjem Serlota na utakmicu sa Kiprom 2018. godine.

- Kako se usuđuješ ti koji si promašio prazan gol protiv Kipra pre dve godine da bilo šta kažeš - pitao je tada Lagerbek. Sada insistira na tome da nikad u životu ništa slično nije doživeo, ali u saopštenju kritikuje i sebe.

- Kad smo napustili prostoriju izgubio sam strpljenje. Onda je izašla moja izjava o Kipru i rekao sam da pre dve godine nije bio tako kočoperan protiv Kipra. Žalim zbog svog izbora reči koje su izašle iz usijane diskusije. To je bio pokušaj da nateram Aleksandra da se prilagodi kako tim funkcioniše. Za mene, sve je u kreiranju kulture dobrih igara - rekao ja Lagerbek.

Zaključio je da su on i njegov pomoćnik srećni što se Serlot izvinio za svoje postupke i ceo slučaj su ostavili iza sebe.

- Uvek sam bio za to da u javnosti branim svoje igrače, ali ovog puta sam zbog trenerskog integriteta i anonimnih izvora novina morao da izađem iz tog šablona i principa i objasnim šta se desilo - istakao je iskusni 72-godišnji trener.

Video: Kakva šansa za Bačku: Na startu drugog poluvremena, Pisačić pogodio prečku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA