≫ 

Džordan je malo kasnio u startu, dešava se: Anćeloti brani Pikforda posle teške povrede Van Dajka

Golman Evertona Džordan Pikford išao je na loptu u trenutku kada je startovao na Virdžila Van Dajka u derbiju Mersisajda

  • 1
Britain Soccer Premier League Foto: Tanjug/AP

Everton i Liverpul su na Gudison parku remizirali 2:2, ali su "Redsi" već na startu meča ostali bez jednog od najboljih igrača u svom timu i stubu odbrane.

Van Dajku je kasnije ustanovljena teška povreda ligamenata desnog kolena, u koje mu je strašnim startom uleteo Pikford sa obe noge.

Vođen činjenicom da je Van Dajk u trenutku starta bio u ofsajdu, sudija nije pokazao crveni karton golmanu Evertona, a ni sudije iz VAR sobe se u toj situaciji nisu proslavile.

- Džordan Pikford bio je veoma uznemiren. Neka bude svima jasno da svi u Evertonu misle da je šteta što se Van Dajk povredio. Nadamo se da će se brzo oporaviti - rekao je menadžer "Karamela" Karlo Anćeloti.

On je probao da obrazloži i kako je došlo do teške povrede Holanđanina, jednostavno rekavši da se u Premijer ligi ponekad kasni u startovima.

- Džordan je zakasnio u startu, ali je definitivno išao na loptu. Ljudi koji kažu da je to uradio namerno greše, a to zna i Virdžil. Jasno je da je bilo kontakta između dvojice igrača i da tajming starta nije bio dobar. Igra u Premijer ligi je prebrza i nije teško kasniti ponekad - objasnio je Anćeloti.

Sumnju na njegove tvrdnje baca to što je Pikford previsoko "makazicama" uhvatio Van Dajkovo koleno, tim pre što nije morao da nastavi kretnju napred kako bi po svaku cenu što više skratio ugao igraču Liverpula.

Video: Asano duplirao prednost, crno-beli nastavljaju da gaze Bačku!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Realno

    22. oktobar 2020 | 18:30

    Malo je kasnio i zato je krenuo sa 2 noge u visini kolena da uleće...Mesar...Nikad veću mesarsku ekipu nisam video još od Šalke-a 90-ih pod Stevensom...Kakve njuške imaju sa Doucoure-om i Allan-om, Kean-om i Pickford-om...Igraš Everton uglavnom na kartone...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA