≫ 

Zvezda pala u Nemačkoj posle "spornog" gola Hofenhajma, Stanković dobio crveni karton

Hofenhajm slavio rezultatom 2:0, a veliku dilemu doneo je taj vodeći gol za koji se mislilo da je neregularan zbog potencijalnog faula igrača domaćina

Crvena zvezda nije izdržala!!! Taktički savršena defanziva crveno-belih, koja je doduše u pojedinim trenucima imala pukotine, poklekla je u drugom poluvremenu protiv Hofenhajma - u meču 1. kola Lige Evrope 2:0 (0:0)!

Strelac prvog gola u 64. minutu bio je Kristof Baumgartner, koji se odlično ubacio iz drugog plana i poslao loptu pod prečku gola Milana Borjana. Drugi je postigao Munas Dabur u 93. minutu, kada je sve već bilo gotovo.

Što se tiče tog prvog gola, činilo se da je on sporan. Ne zbog same akcije koja je bila savršena što se tiče igrača Hofenhajma - nego zbog onoga što je prethodilo istoj. A to je potencijalni faul nad Veljkom Nikolićem koji nije sviran, da bi domaći igrači nastavili da igraju - ne obazirujući se na to što je vezista Zvezde ležao na zemlji.

Bunili su se crveno-beli, najviše trener Dejan Stanković koji je dobio crveni karton nedugo zatim. Najpre jedan žuti, a zatim i drugi. Jednostavno, trener Zvezde nije mogao da se zaustavi.

Ipak, sudijski ekspert Dejan Nedić posle meča je rekao da kontakta nije bilo, što je i usporeni snimak iz trećeg ugla pokazao, te da je gol regularan. Mada se u prvi mah činilo da je Nikolić oboren.

Po svemu prikazanom za 90 minuta, Zvezda nije zaslužila da izgubi! Ideja Stankovića da meč počne u formaciji 3-4-2-1, sa Erakovićem, Milunovićem i Degenekom pozadi, te Gajićem i Rodićem po bokovima - ispostavila se kao pun pogodak s obzirom na to da domaći tim nije uspevao da probije taj bedem.

Jeste Hofenhajm počeo silovito, ima dva šuta u prva tri minuta, ali su posle malo i pali. Sanogo je preuzeo dirigentsku palicu na terenu, mada je u 23. minutu imao sreće što sudija Ernandez nije svirao penal za domaćina.

Uleteo je vezista Zvezde u Mijata Gaćinovića, a prema rečima sudijskog eksperta Dejana Nedića, koji se na poluvremenu "javio" iz studija RTS-a, VAR bi ovu situaciju vratio i pokazao na penal. Naravno, da ga ima u Ligi Evrope.

Od tog trenutka, Zvezda je bila ta koja je pretila i Dijego Falčineli je za samo 60 sekundi imao dve prilike. Druga je možda bila i bolja, ali je loše šutirao pri pokušaju loba. Zatim je usledio opasan kontranapad crveno-belih, Rodić je oštro ubacio, a Spiridonović loše zahvatio loptu na petercu.

Ipak, Hofenhajm je bio taj koji je imao najbolju priliku u prvih 45 minuta! Sanogo je bespotrebno izgubio loptu na 20-ak metara, ona je stigla do Dabura koji je pogodio stativu - udarcem iskosa sa leve strane.

FK Crvena zvezda, FK Hofenhajm, Seku Sanogo

Foto: AP/Tanjug

Trener domaćeg tima je na poluvremenu izveo iz igre Gaćinovića i Griliča kom se supruga porađala, a na teren su morali Gajger i Samaseku koji su inače standardni u prvih 11. Međutim, Zvezda je bila ta koja je nastavak otvorila šansom iz koje je Eraković zatresao mrežu - ali je on poništen zbog opravdanog ofsajda.

Igra iz prvog dela se nastavila i u drugom, Zvezda je sjajno stajala u defanzivi, ali je potom usledio taj 64. minutu koji je praktično rešio meč. Ni pre njega, ali ni posle, Hofenhajm ništanije uradio. Zvezda jeste, imala je dve sjajne prilike preko Sanoga u 69. i 73. minutu, ali lopta nije htela u gol.

Probala je Zvezda iz prekida nešto da uradi u kaznenom prostoru domaćina, ali je Dabur iskoristio jasan pad odbrane Zvezde i postavio je konačan rezultat.

Zvezda će svoje prve bodove tražiti sledećeg četvrtka kada u Beograd stiže češki Liberec koji je ove noći minimalnim rezultatom savladao Gent.

HOFENHAJM - CRVENA ZVEZDA 2:0 (0:0)

(Baumgartner 64, Dabur 90+3)

Hofenhajm: Bauman - Poš, Fogt, Akpoguma - Rudi, Grilič (Samaseku 46), Sesenjon (Skov 90, Baumgartner (Bebu 78), Gaćinović (Gajger 46) - Dabur, Belfodil (Larsen 78)

Crvena zvezda: Borjan – Eraković, Milunović, Degenek – Gajić (Simić 85), Sanogo (Petrović 76), Nikolić, Rodić – Katai (Vukanović 76), Spiridonović – Falčineli (Pavkov 85)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zagorac

    22. oktobar 2020 | 19:19

    Kao prvo da se zna...Ja sam Hrvat star 57 god. iz Zagorja ( blizu Kumrovca). Ne pisem ovdje prvi puta,p urednistvo nek vidi moje poruke sa ove email adrese,pak ako lazem nek javno kazu. Znaci Hrvat sam koji voli Beograd, Srbiju i Zvezdu. Cesto sam poslovno u BG. A Srbiju sam proputovao skroz. Uglavnom i ja ,a pogotovo moja supruga obozavamo BG. Navijac sam ZVEZDE od kada znam za sebe. I prije rata i za vrijeme rata i dan danas. Jbga kad ti nesto udje u srce, a to zbilja volis, nemoze se samo tako izbaciti... Moj problem je naravno nacionalizam...jbga ima toga svugdje,ali zamislite situaciju u kojoj se ja nalazim. Mogu li ja kao navijac ZVEZDE biti HRVAT,a u isto vrijeme slusati, gledati kako DELIJE mrze sve sto ja jesam? Dvije ljubavi suprotstavljene jedna drugoj, jer ja naravno volim i svoj kraj i zemlju i narod. Kako god bilo ZVEZDA ZAUVIJEK U SRCU.

  • Czv VA

    22. oktobar 2020 | 23:49

    Koji bre deki i koje crno trenersko iskustvo pa taj je dosao ovde da nauci da bude trener a da taj ceh skupo kosta klub. Ajde bre pakuj se nama treba trener a ne ucenik tog posla. Ne zelim da gledam Zvezdu sa autobusom ispred svog gola na svakoj utakmici u Evropi. Ako mislis da ces da nas zadovoljis namestenim pobedama u cirkus ligi kao sto smo grobarima oteli zasluzenu pobedu, varas se. Odlazi da se bar casno bez svadje rastanemo, hvala ti na svemu !

  • Marko

    22. oktobar 2020 | 22:59

    Kad vidim da jedan bundesligas zadrzava vreme protiv Zvezde, meni srce puno. Delovali smo stabilno, na momente i opasno po gol rivala. Kad pogledate sa smo igrali bez Kange, Ivanica, Gavrica...uz rovitog Bena i Kataia pod injekcijama..ne mogu da kazem da sam nezadovoljan. Idemo dalje!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA