Haman otkrio zanimljiv detalj pre dolaska Klopa u Liverpul: "Provukao sam njegovo ime kod direktora"

Bivši nemački fudbaler Ditmar Haman kaže da će Jirgen Klop za pet godina verovatno biti selektor Nemačke

  • 0
Jirgen Klop, Ula Klop Foto: Guliver/Stuart Franklin/Bongarts/Getty Images

Haman je u razgovoru za Bild istakao da je Klop u Liverpulu živa legenda posle osvajanja Lige šampiona i Premijer lige posle tri decenije.

Samim tim, navijači su dosanjali i taj san i "razbili prokletstvo". Bila im je potrebna ekipa okupljena oko Mohameda Salaha, Sadija Manea i Roberta Firmina u napadu, a Virdžila Van Dajka u odbrani.

- Neverovatno je šta je Jirgen Klop već uradio sa Liverpulom za pet godina. Ali kada ste uspešni, vreme leti brže. Od kada je osvojio tu Ligu šampiona protiv Totenhema 2019. (2:0) i titulu ovog leta posle 30 godina, postao je živa legenda - tvrdi Haman.

Klop je sa "Redsima" osvojio i Superkup Evrope i svetsko klupsko prvenstvo, što je pre šest godina bilo gotovo nezamislivo u Liverpulu.

- Voleo bih kad bi bio u Liverpulu i 2025. goidne. Ipak, mislim da će Klop tada biti, ili nemački selektor, ili će negde ležati na plaži - priča Haman.

Međutim, Haman otkriva da je i on imao uticaja na to da čovek koji je pravio uspehe sa Borusijom iz Dortmunda pređe na "Ostrvo".

- Bio je dobar i iskusan kada je stigao, a sada je najbolji trener na svetu. Sećam se leta 2015. kad sam putovao sa timom kao Liverpulov ambasador. Tadašnji menadžer ekipe Brendan Rodžers je bio pod velikim pritiskom. Otišao sam kod sadašnjeg izvršnog direktora Bilija Hogana koji je tada bio komercijalni direktor i tada sam na sto bacio ime Jirgena Klopa.

Britain Soccer Premier League Foto: Tanjug/AP

- Rekao sam da Liverpulu treba Klop, da razume klub i grad. Raspredao sam i o njegovom uspehu sa Dortmundom. Naravno, ne mogu da sudim da li je moja preporuka doprinela Klopovom dovođenju. Kada se u oktobru predstavio kao "Onaj normalni", znao sam da je Liverpul bio dobra ideja - tvrdi Haman.

Video: Delije bakljadom ispratile Zvezdu na Hofenhajm

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA