≫ 

Veče golova u Ligi Evrope: Leverkuzen dao šest komada, Roma i Arsenal sigurni, Omonija saplela PAOK

Srbi se nisu proslavili u mečevima od 18.55 časova

  • 1
FK Arsenal Foto: AP/Tanjug

Uvodne utakmice prvog kola Lige Evrope donele su nekoliko zanimljivih rezultata, a favoriti su morali da ulože ekstra napore kako bi nadoknadili zaostatak. Srbi se nisu proslavili, ali je bilo golova i uzbudljivih mečeva dostojnih renomea drugorazrednog evropskog takmičenja.

Mikel Arteta je, recimo, morao da ubaci Pjera Emerika Obmejana kako bi preokrenuo zaostatak protiv Rapida u Beču, gde je Arsenal slavio kao gost sa 2:1.

Iako je tim Filipa Stojkovića poveo prvi u 51. minutu, preokret su gostima doneli David Luiz i Obamejean golovima u 70. i 74. minutu. Ovaj drugi pao je posle sjajne akcije koju su igrači Rapida samo nemo posmatrali.

U istoj grupi i Molde je slavio posle preokreta u Dablinu protiv Dandalka (1:2). Iako su domaćini poveli u prvom poluvremenu posle lepe akcije, Norvežani su u nastavku postavili stvari na svoje mesto i upisali očekivane bodove.

Najubedljiviju partiju ove večeri pružio je Bajer iz Leverkuzena koji je unakazio Nicu na svom terenu sa čak 6:2, dok je u istoj grupi Hapoel Ber Ševa pobedila Slaviju iz Praga sa 3:1.

Roma je posle preokreta slavila u Bernu protiv Jang Bojsa 1:2 (1:0), kao i Granada koja je u drugom poluvremenu nadoknadila gol prednosti protiv PSV-a u Ajndhovenu i slavila istovetnim rezultatom.

PAOK sa Srbima u timu, Živkom i Andrijom Živkovićem, odigrao je nerešeno sa kiparskom Omonijom u Solunu (1:1), dok je Napoli izgubio od koronom desetkovanog tima AZ Alkmara sa 1:0 na San Paolu.

Rijeka je na Rujevici kapitulirala protiv lidera Primere Real Sosijedada u 93. minutu (0:1), a Benfika pregazila kao gost Leh u Poznanju sa 4:2 zahvaljujući het-triku Darvina Nunjeza.

U bugrasko-rumunskom okršaju Kluž je pobedio CSKA u Sofiji sa 2:0, dok je Glazgov Rendžers održao čas fudbala Standardu u Liježu gde je takođe bilo 2:0.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • QQQ

    23. oktobar 2020 | 09:23

    A šta bi sa Napoli,prodade utakmicu i oboriše 90% kladioničara.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA