≫ 

Luka Jović ide 6 meseci u zatvor zbog posete Sofiji u vreme karantina? Zvanično podignuta optužnica!

Fudbaler se nije saglasio da uplati 5.000.000 dinara u humanitarne svrhe, koliko je tražilo tužilaštvo

  • 73
Luka Jović, Sofija Milošević Foto: Shutterstock, A. Nalbantjan, Tanjug/AP

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je sudu optužni predlog protiv fudbalera Real Madrida Luke Jovića, kojim ga tereti zbog kršenja samoizolacije u Srbiji u martu ove godine nakon što se vratio iz Španije.

Njemu se na teret stavlja krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima u vreme epidemije, precizirali su u četvrtak za Tanjug u tom tužilaštvu, a danas je tužilaštvo objavilo i zvanično saopštenje povodom ovog slučaja.

Optužnim predlogom tužilaštvo je sudu predlažilo da Joviću izrekne kaznu od šest meseci zatvora.

Krivična prijava protiv Jovića usledila je u toku prve nedelje po uvođenju vanrednog stanja nakon što je on po povratku u Beograd po propisima trebalo da dve nedelje provede u samoizolaciji, što on nije poštovao.

Do optuženja je došlo jer fudbaler nije pristao na oportunitet - odbacivanje krivične prijave uz uplatu 3.5 miliona dinara.

U saopštenju precizira se da Jović tokom marta nije postupao po propisima za sprečavanje epidemije virusa „Covid 19“ , odnosno po rešenju Ministarstva zdravlja, Sanitarne inspekcije koje mu je uručeno 14. marta na aerodromu „Nikola Tesla“ kojim mu je naložena mera kućne izolacije od 14 dana na adresi boravišta, obzirom da je došao iz države, Španije, sa intenzivnom transmisijom virusa, već je tokom trajanja perioda kućne izolacije napuštao mesto boravišta.

LUka Jović Luka Jović na odmoru tokom leta; Foto: Instagram.com/lukajovic

Tužilaštvo je predlažilo da Prvi osnovni sud u Beogradu Jovića oglasi krivim i osudi ga na kaznu od šest meseci zatvora.

Pre podnošenja optužnog predloga, tužilaštvo ukazuje da je Joviću predočena mogućnost odlaganja krivičnog gonjenja - tako što bi uplatio 5.000.000 dinara u humanitarne svrhe, sa čime se on nije saglasio.

Kako tužilaštvo nije bilo saglasno da iznos koji bi okrivljeni Jović uplatio u humanitarne svrhe bude manji od 3.500.000 dinara, imajući u vidu činjenicu da je krivična prijava protiv njega podneta redovnim putem, odnosno da prema okrivljenom nije određeno zadržavanje niti je predložen pritvor, njegovo imovno stanje i zaradu, te da je okrivljeni javna ličnost, to do primene ovog instituta nije došlo, navodi se u saopštenju.

Tužilaštvo je podsetilo da kada se primenjivao institut oportuniteta na umetnika Gorana Bregovića zbog građenja bez građevinske dozvole, on je uplatio 2.500.000 dinara u humanitarne svrhe, u skladu sa svojim imovinskim stanjem.

Luka Jović, Sofija Milošević Luka Jović je prekršio izolaciju da bi bio na rođendanu svoje sadašnje verenice Sofije Milošević, za koju se kasnije ispostavilo da je bila trudna u to vreme; Foto: Instagram/sofijamilo

I u drugim slučajevima uplaćivani su veliki novčani iznosi na ime odlaganja krivičnog gonjenja, navodi tužilaštvo jer smatra da se na taj način, isključivo u predmetima gde to zakon izričito dozvoljava i finanasijske mogućnosti okrivljenih, ispunjava svrha instituta oportuniteta.

Ulazuje da su uplaćena novčana sredstva namenjena za pomoć izgradnji vrtića, opremanje pedijatrijskih i drugih zdravstvenih ustanova, opremanje IT učionica i u druge isključivo humanitarne svrhe.

Cilj tužilaštva je da se što veći broj predmeta rešava oportunitetom i sporazumom o priznanju krivičnog dela, napominje se u saopštenju.

Podsetimo, Jović je prekršio karantin i obaveznu izolaciju nakon što je doputovao iz Madrida. Tada je napustio svoj stan i otišao da poseti svoju devojku Sofiju Milošević, koja je slavila rođendan. Ispostavilo se kasnije da je Sofima u to vreme bila trudna, a nekoliko meseci kasnije donela je na svet dečaka, pa je Jović postao otac po drugi put, a u međuvremenu je i verio manekenku.

Prvog sina Jović je dobio sa svojom prvom devojkom, Anđelom Manitašević, i to nakon što su raskinuli.

Video: Luka Jović sa Realove proslave odmah otišao na jahtu sa Sofijom

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BGD

    23. oktobar 2020 | 12:33

    Decko je lajsnuo... Napravis prekrsaj, ponudi ti se kompenzacija a ti odbijes i sad mardeljano...

  • ...

    23. oktobar 2020 | 13:58

    Ono kad ti zbog devojke propadne cela karijera 🤭

  • Aca

    23. oktobar 2020 | 12:32

    Taman da nauci da sutira loptu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA