≫ 

Iliev o novom pojačanju Partizana: Da je igrao sa Sumom derbi, bila bi rapsodija - 3:0 za nas!

Bivši sportski direktor crno-belh "na sva usta" hvali Bajbeka

  • 51
Žan Kristof Bajbek

Foto: MN Press

Ivica Iliev nema dilemu - najnovije pojačanje Partizana Žan Kristof Bajbek je definitivno najbolji od svih napadača koji su poslednjih nekoliko godina dolazili u Humsku.

Doskorašnji sportski direktor, sada samo čovek koji vodi računa, Iliev je u razgovoru za "Sportski žurnal"  istakao da će Bajbek biti broj jedan čim se spremi da je na debiju protiv Bačke bio samo na 20 odsto svojih mogućnosti.

- Koliko god vole sadika i tavambu, smatram d aje Bajbek u prednosti. Bajbekov potencijal nemerljiv je za ovdašnji fudbal. Doneće, pre svega, individualni kvalitet u postavljanju akcija. Direktan, mnogo jak na lopti, lagano rešava „jedan na jedan“ u kaznenom prostoru. Plus, ima fantastične kretnje, eksplozivnost na pet, 10, 15 metara, možda više ne i sprint na 30, 40, 50 kao kad je bio mlađi, ali...

- To i nije toliko bitno za njegovu poziciju. Sa smislom za fudbal i saradnju, fenomenalnom igrom glavom i završnicom desnom i levom nogom. Kompletan špic, bukvalno - rekao je Iliev.

Na pitanje zašto onda i dalje nije u PSŽ-u, Iliev je dodao:

- Pogledajte snimak meča Tuluz-PSŽ iz 2014. godine. Bajbek daje gol, u zagrljaj mu trče Kavani i Verati. Dovoljno za sud o potencijalu i kvalitetu. Međutim, nekad se ne otvore vrata.

Ivica Iliev

Printskrin: Youtube/Balkan Info

Dodao je Iliev i da će se Bajbeg odlično slagati sa Sejdubom Sumom.

- Holender se uklapa uz Bajbeka, ima brzinu da uleti s boka. Francuz mnogo dobro asistira. Biće dobar tandem, mada... Bajbek je tip igrača koji najviše leži Sumi. Gvinejac je genije, voli kombinatoriku sa igračem, ako ima vrhunske kretnje i eksplozivnost da mu gure onako, „ispod lakta“, loptu u završnoj trećini. Da Suma u derbiju nije izašao već u 15. minutu bilo bi 3:0, da je imao uz sebe i Bajbeka. Rapsodija - rekao je Iliev za kraj.

>>> Uzdigao se Mančester Junajted posle blamaže protiv Totenhema - savladao je kao gost Njukasl i PSŽ i danas (18.30) želi da nastavi seriju protiv Čelsija na Old Trafordu. Čelsi igra dosta promenljivo. Kvota na pobedu Mančestera je 2,50, na Čelsi 2,75, dok je na iks 3,40. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Mančester Junajted - Čelsi.

Video: Nemamo lidera na terenu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cc

    24. oktobar 2020 | 09:39

    A jednom ste presli pola terena🤣

  • Pro

    24. oktobar 2020 | 10:08

    E da su nama bili Ivanic i Kanga bilo bi cetiiri nula za nas.

  • Дража

    24. oktobar 2020 | 10:16

    😂 И бамби је ушао у игру уместо Роналда, па се вратио у партизан! 😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA