≫ 

Deki pred Javor više o Hofenhajmu: Bilo je odlično, možemo da se pitamo za stanje u grupi

Trener Zvezde poručio i da Veljko Nikolić mora da bude oštriji u duelima

  • 21

Crvena zvezda nastavlja žestok ritam utakmica na svaka tri dana, a u pauzi između Hofenhajma i Libereca na Marakanu u nedelju od 21 sat stiže ekipa Javora u okiviru 12. kola Superlige.

Trener Dejan Stanković kaže da će biti promena u igračkom kadru.

- Biće sigurno promena. S obzirom na to da smo imali dve jake utakmice, Partizan i Hofenhajm, šansu će dobiti drugi fudbaleri. Neću reći rezervisti jer ih sve gledam kao deo prvog tima, ali biće promena.

Da li će varijanta sa trojicom pozadi ostati praksa i dalje?

- Iz utakmice u utakmicu, analizirajući protivnika, tako ćemo se postavljati. Sigurno da je to jedna od dobrih opcija. U četvrtak je to bilo odlično. Dosta dobro stajajnje. Jedna od dobrih opcija koju ćemo ubuduće koristiti.

Stanković kaže da je odgledao snimak meča u Hofenhajmu i sporni prvi gol.

- Nije bio faul, iako je sa strane izgledalo da jeste. Ja bih opet svirao taj faul, neko kad je na zemlji, a lopta u nogama može da se završi pogubno. Velja mora čvršće da ide. Mora da se navikava na to i za njegovo i za naše dobro.

Hoćete li insistirati na ostanku Sekua Sanoga i posle isteka pozajmice?

- Sanogo je važan šraf, važna karika za nas, a za produžetak saradnje pitajte klub.

Dejan Stanković

Foto: FK Crvena zvezda

Koliko utakmica u Nemačkoj može da izmeri evropski potencijal Zvezde?

- Radujem se što imamo dve utakmice kod kuće. Ovo u četvrtak je dobra podloga sa uverenjem da možemo da se pitamo za stanje u grupi.

Stanković se nada da će uskoro moći da računa na Gelora Kangu i Mirka Ivanića.

- Jedva čekam da se vrate. Ne zavisi od nas, zavisi od testova. Ivanić je trenirao sa timom, ali moramo da vodimo računa o zdravlju igrača.

Osvrnuo se na kraju Zvezdin trener opet na utakmicu u Hofenhajmu koju smatra uspehom bez obzira na poraz.

- Uspeli smo da ih limitiramo. Oduzeli smo im njihovo najjače oružje, tranzicija, kontra, igra iza leđa... Sve smo to uspeli da neutrališemo i ja sam zadovoljan - zaključio je Dejan Stanković.

Video: Hofenhajm posle kontravezne situacije stigao do vođstva protiv Crvene zvezde

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lav

    24. oktobar 2020 | 14:48

    Ne mogu da razumem ove naše trenere koji bez trunke blama hoće da nam kažu da ne treba da verujemo svojim očima.

  • dovla

    24. oktobar 2020 | 12:31

    Ti si bolesnik,puko 2:0,kaze bilo je dobro,e zvezdo ko tebe sve vodi!

  • Ja se razumem u fudbal

    24. oktobar 2020 | 13:57

    I odmah sam znao cim sam video taktiku i postavu da cemo izgubiti 2:0.Fali im 9 igraca,3/4 odbrane,kapiten i najbolji strelac a ti izlazis na teren sa defanzivnom taktikom. Umesto da ih napadnemo i iznenadimo,umesto da krenes sa formacijom 4-4-2 on izlazi sa defanzivnom formacijom. Od pocetka su trebali da krenu Falcineli,Pavkov,Katai,Ben... Dugim loptama gadjati Pavkova ili Falcinelija,ko prihvati loptu od njih dvojice salje levo ili desno ka Kataiju ili Benu,onom kome se posalje lopta probija po strani i centrira ili ubacuje u centar sesnaesterca gde ceka drugi napadac. Tako bi im dali minimum 2 gola. Znalo se da cemo izgubiti. Ako mene pitas nije bitna razlika kojom bi izgubili. Al da je izasao mangupski na teren,pobedili bi ih lagano! Al nije i eto poraza. Mene poraz od malog tima boli. A znao sam i koji ce rezultat biti u derbiju,da ne nabrajam razloge sada 🙂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA