≫ 

Rašford radi mnogo važnije stvari od igranja fudbala: Njegova životna misija ujedinila Englesku!

Napadač Junajteda pokrenuo je akciju pomoći najugorženijoj deci inicijativom koja se širi kao zaraza

  • 2
markus rašford Foto: Tanjug/Ap

Markus Rašford je nesumnjivo sjajan fudbaler, potvrdio je to i nedavno pobedničkim golom u Parizu na startu Lige šampiona, ali čak je i taj momenat pao u senku zbog onoga što napadač Junajteda radi van terena.

Rašford je, mnogima je poznato, pre nekoliko nedelja pokrenuo veliku akciju pomoći najugroženijoj deci u Engleskoj kojoj isporučuje tone besplatne hrane - i sada je njegova misija "zarazila" Engleze. Sa protokom vremena akcija se toliko proširila i stekla ogromnu podršku u javnosti da sada postoji ideja da se u čitavu priču uključi i britanska vlada!

Engleski mediji prenose da je Rašford zatražio sastanak sa zvaničnicima države, predstavnicima resornog ministarstva za njegovo pitanje, i da čeka odgovor i eventualni poziv za sastanak.

U međuvremenu, bukvalno se rastrčao po terenu, kao da igra utakmicu života: pokrenuo je brojne lokale, restorane, pabove da se uključe u akciju pomoći deci, i od mnogih je dobio konkretnu podršku kakvu ni sam nije očekivao, pa su tovari najosnovnijih namirnica stizali na željene adrese. Neke dostave je i sam radio kao glavni promoter ideje koja polako ali sigurno, "preti" da ujedini Englesku.

Veliki posao tek čeka Rašforda i njegove saradnike u ovom humanoj misiji, već u ponedeljak bi trebalo da obavi pregovore sa još kompanija, firmi i preduzeća kako bi se besplatna dostava hrane nastavila i u narednom periodu.

Napadač Junajteda je trenutno najpopularniji fudbaler i sportista Engleske, i to ne zbog golova, asistencija i driblinga, već zbog nečega životno daleko važnijeg.

Veliku stvar radi ovaj momak - za primer svima!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • pedjo

    24. oktobar 2020 | 15:36

    Uporedite ovog mladog gospodina i ove nase iskompleksirane fudbalere. Prvo u fudbalskom smislu je nedostizan za nase panjeve a drugo uradio je vise za svoju zemlju od svih njih zajedno. Englezi gospoda, pomazu slabije i siromasne.

  • Goran

    24. oktobar 2020 | 16:14

    Bravo majstore, ti si primer mladima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA