≫ 

Mesi gledao dominaciju Reala u "el Klasiku": Modrić "pečatirao" trijumf Madriđana protiv loše Barse

Nešto je "trulo" u ovoj Barsi, Real preuzeo lidersku poziciju u Primeri

  • 10
serhio ramos Foto: Tanjug/Ap

Real Madrid je nadigrao Barselonu u prvom ovosezonskom "el Klasiku", Zidan je nadmudrio Kumana, Mesi ni posle 900 dana nije pogodio protiv najvećeg rivala - 1:3 (1:1)!

Strelci za goste bili su Valverde, Ramos iz penala i Luka Modrić koji je "pečatirao" trijumf Madriđana protiv neubedljive Barse za koju je strelac, i to istorijskog gola, bio tinejdžer Ansumane Fati i time postao najmlađi golgeter u najvećoj utakmici španskog fudbala ikada.

Luka Jović je meč posmatrao sa klupe.

Mnogi su bili skloni da pre meča proglase Katalonce za favorita zbog skorašnjih posrtanja Reala (porazi od Kadiza i Šahtjora), međutim i ovaj meč je pokazao da je situacija u katalonskom gigantu daleko od idealne.

Kuman očito ne može da "potrefi" sa postavom, luta i traži dobitnu kombinaciju i konekciju sa igračima, a jedan Mesi mu nije dovoljan da se pokriju sve anomalije.

FC FK Real Madrid - Barselona Barcelona Foto: Tanjug/AP

Istina, imala je Barsa svoje blistave momente u subotu na "Nou Kampu", niz velikih šansi propustili su igrači domaćeg tima te je kazna, kako to obično biva, bila neminovna. Na 1:1 "zicere" nisu iskoristili Mesi, Kutinjo, promašio je i Ansu Fati u jednoj izglednoj situaciji, a kazna je stigla preko nezaobilaznog "kralja" velikih utakmica, Ramosa.

Kapiten Madriđana je i iznudio penal, i realizovao ga, za vođstvo od 2:1 i time najavio radost Madriđana u Kataloniji, na terenu najvećeg rivala.

FC FK Real Madrid - Barselona Barcelona Foto: Tanjug/AP

Prethodno, Valverde je efektno pogodio za vođstvo gostiju već u 5. minutu, odgovor je stigao preko Fatija u ekspresnom roku - za prvi gol 17-godišnjaka iz Gvineje Bisao protiv najvećeg rivala. Asistent je bio Alba, i delovalo je i tada, i u nastavku da Barsa može preokrenuti.

Kuman je inače počeo meč sa još jednim tinejdžerom, Pedri se sa samo 17 godina našao u postavi i tako postao drugi najmlađi debitant u istoriji odmeravanja snaga Barse i Reala, no Kataloncima je danas nedostajao finišer da reši situacije pred golom.

Kasno je odreagovao Kuman sa ubacivanjem Grizmana i Brajtvajta, ništa se naročito nije menjalo u napadačkoj igri Barse, koja se sa protokom vremena sve više otvarala i pravila prostor za Realove kontre. Konačno, posle dve velike prilike gostiju (kros i Ramos), Modrić je stavio tačku rutiniranom reakcijom u kaznenom prostoru kada je "zalamao" golmana Barse i lagano poslao loptu u nebranjenu mrežu.

TOK MEČA

BARSELONA - REAL MADRID 1:3

(Valverde 5, Ramos 63.p, Modrić 90 - Fati 8)

90. minutGOL, 1:3, Modrić je stavio tačku na pobedu Reala.

86. minut - Real je mogao da reši pitanje pobednika, imao je dve velike prilike, idealne, ali je pokušaje Krosa i Ramosa sa tek nekoliko metara spektakularno branio Neto i održao nadu Barsi u pozitivan epilog meča.

78. minut - Barselona je u naletu, ali Real odbija ofanzivu Katalonaca. De Jong je sada bio u skoku, pokušao glavim i pogodio Kazemira. Barsa je dobila korner... Ništa ni posle udarca iz ugla.

63. minut - GOL, 1:2, Ramos je strelac iz penala! Prethodno je Lengle povlačio Ramosa, ta situacija je bila na VAR proveri i ispostavilo se da je defanzivac Barse odigrao nepropisno. Kapiten gostiju bio je neumoljiv, pa Real opet vodi.

54. minut - Šta je sad promašio Kutinjo?! Bio je potpuno neometan na pet metara od gola, malo iskosa, dobio je savršenu loptu od Fatija sa krila, ali je Brazilac loše "tukao" glavom, poslao loptu tik uz stativu.

51. minut - Ansu Fati je mogao da se proslavi, da sam iskreira preokret. Našao se u kaznenom prostoru Reala, iskosa na desetak metara, odaklje je šutiroa po zemlji - i promašio za koji centimetar.

POLUVREME

39. minut - Jak tempo ne jenjava, doduše nije bilo većih uzbuđenja od poslednjih šansi na obe strane, ali i te kako ima vatre na terenu.

FC FK Real Madrid - Barselona Barcelona Foto: Tanjug/AP

24. minut - Kakve dve šanse na obe strane u samo jednom minutu. Prvo je Mesi "namagarčio" Serhija Ramosa, prodao mu nestvaran dribling, ali mu je Kurtoa skinuo zicer. Na drugoj strani, probao je Vinisijus, ali je Neto bio priseban.

19. minut - Mesi je pokušao, fauliran je od Kasemira prilikom udarca, zapravo neposredno pre nego što je tukao u gol, što nije promaklo sudiji pa je Brazilac sankcionisan žutim karotnom.

8. minut - GOL, 1:1 - kakav start El Klasika! Strelac je tinejdžer Ansu Fati kome je ostao lakši deo posla nakon što mu je Alba servirao loptu pred gol. Fenomenalan je 17-godišnjak iz Gvineje Bisaoa.

5. minut - GOL, 0:1, Valverde, vodi Real! Sjajna kombinacija gostiju kroz razređenu odbranu Katalonaca, Benzema je savršeno proigrao Valverdea, ovaj utrčao i hirurški precizno, snažno, sa nekoliko metara pogodio dalji gornji ugao Netovog gola.

SASTAVI

BARSELONA: Neto, Dest, Pike, Lengle, Alba, Buskets, De Jong, Pedri, Kutinjo, Ansu, Messi

REAL MADRID: Kurtoa, Načo, Ramos, Varan, Mendi, Kasemiro, Valverde, Kros, Asensio, Vinisius, Benzema

Kod Barse je situacija tek malo povoljnija posle turbulentnih dešavanja pred sezonu, dolaska Kumana i najave odlaska Mesija. Situacija sada, makar spolja, deluje mirnije nego tada, jedini kiks bio je poraz od Hetafea, pa se može reći da Katalonci u boljem ambijentu ulaze u utakmicu sa najvećim rivalom.

Za Barsu će u "El klasiku" prvi put igrati Pedri i tako postati drugi najmlađi debitant u najvećoj utakmici sa 17 godina i 334 dana. Prvi je i dalje Bojan krkić.

Inače, za meč Barse i Reala prijavljeno je prisustvo 350 ljudi, u pitanju je tehničko osoblje, obezbeđenje i policija, koji će brinuti da sve protekne u najboljem redu.

Pomenimo i to da zvezda Barse Leo Mesi nije dao gol Realu već 900 dana. Poslednji put matirao je Madriđane 2018. godine.

Primera, 7. kola

Barselona - Real Madrid 1:3

(Valverde 5, Ramos 63.p, Modrić 90 - Fati 8)

Osasuna - Atletik Bilbao 18.30

Sevilja - Eibar 18.30

Atletiko Madrid - Betis 21.00

Nedelja

Valjadolid - Alaves 14.00

Kadiz - Viljareal 16.00

Hetafe - Granada 18.30

Real Sosijedad - Ueska 21.00

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    24. oktobar 2020 | 17:17

    Kakav bre fudbal za dusu, 20-25 minuta igre pa se i desavalo nesto, nakon toga nista posebno se nije moglo videti. Kakvi igraci sve igraju i koliko su placeni, od fudbala maltene nista, ali zato pljujete nas fudbal, koliko para toliko muzike, a ovde para koliko hoces, a muzike nema nigde

  • pedjo

    24. oktobar 2020 | 15:48

    Zinedine legendo daj jovicu da nosi vodu da bar bude od neke koristi. Jak mi napadac koji na 35 meceva dao 2 gola 🤣🤣🤣. Panj

  • Ja bre

    24. oktobar 2020 | 17:54

    Cudi me da nije Jovica ubacio......momak otkinuo protiv Sahtjora 😁😁😁

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA