≫ 

Zvezdi ni penal nije pomogao: Lazović herojskim odbranama na Marakani "iščupao" bod za Javor!

Javorov bod pripada jednom čoveku

RED STAR Foto: MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde odigrali su nerešeno sa Javorom iz Ivanjice u meču 12. kola Superlige Srbije - 0:0.

Apsolutni junak utakmice bio je golman Javora Đorđe Lazović koji je crveno-belima odbranio penal i više zicera posle kojih bi mnogi čuvari mreže kapitulirali.

Lazović je instinktivno branio sve što su momci Dejana Stankovića uputili ka njegovom golu, što je uz agresivnost Javora i povremene izlete u napad učinilo Ivanjičane najtežim ispitom za šampiona Srbije koji su, ne može se reći nezasluženo, osvojili bod u Beogradu.

Javor je u meč ušao "spuštenog garda" i visokim presingom je iznenadio podmlađenu ekipu Zvezde u kojoj je Andrija Radulović startovao kao bek.

Ovaj pristup gostiju je na Marakani davao efekta u prvih sedam, osam minuta tokom kojih se igralo otvoreno na obe strane sa mnogo trčanja.

Javor je prvi zapretio u trećem i četvrtom minutu. Luka Luković je dobro prošao na desnoj strani, probao je odatle da spusti loptu u peterac i Marko Gobeljić ju je ispucao u korner.

Minut kasnije, Jevremović je u kaznenom prostoru Zvezde prihvatio loptu grudima, a onda je šutirao malo pored gola Zorana Popovića i propustio je veliku šansu.

Sedmi minut, opet Luković pravi probleme odbrani, ovog puta kao dodavač. Ilić je uhvatio glavom njegov centaršut ispred Strahinje Erakovića i glavom naciljao preko gola.

Od tog momenta Zvezda je polako počela da preuzima terensku inicijativu, ali dugo nije mogla do ozbiljnije šanse.

Javorov blok iz dve linije od po pet i tri igrača je funkcionisao dobro, dok je crveno-belima falio lucidan pas Kataija i bolja koncentracija Bena da bi se taj blok probio.

Đorđa Lazovića je najviše pokušavao da na golu Javora ugrozi Srđan Spiridonović, do isteka pola sata igre.

Međutim, osim nekoliko kornera i jednog promašenog voleja Veljka Nikolića sa dvadesetak metara, ništa posebno nije dobio tim Dejana Stankovića.

Tako je bilo sve do 38. minuta, kada je Mirko Ivanić propustio najbolju šansu prvog poluvremena.

Centaršut je išao sa desnog krila, lopta je preskočila Bena u petercu i došla je do Ivanića koji je nije najbolje šutirao.

Ipak, treba odati priznanje i Lazoviću koji je sjajno reagovao i nogom sačuvao svoju mrežu. Lopta se odbila do Gobeljića koji se malo obrukao i iz blizine šutirao daleko pored gola.

Javor je u 43. minutu propustio solidnu šansu kada je Maričić ubacio centaršut sa strane, a Vanja Zvekanov je glavom pucao preko gola, pa su ekipe otišle na odmor sa 0:0.

U nastavku je počelo slično kao i u prvom jer je Javor uvodnih osam, devet minuta pritiskao zadnju liniju Zvezde.

Tek tada su se crveno-beli oslobodili i počeli su da napadaju malo aktivnije da bi u 59. minutu Ivanić kroz odbranu Ivanjičana poslao lep pas za Kataija, a njega je s leđa oborio Maričić.

RED STAR Foto: MN Press

Sudija Čolović je pokazao na belu tačku, Ivanić je preuzeo odgovornost i Lazić ga je opet pročitao, bacio se udesno i odbranio.

Samo dva minuta kasnije, Katai je sa boka pronašao Ivanića gotovo nebranjenog pred golom Javora, ali je crnogorski internacionalac veoma loše zahvatio loptu i propala je velika prilika.

To kao da je bilo okidač za Stankovića da ga izvede iz igre i uvede Milana Pavkova, što je bio jasan signal da će Zvezda napasti svim silama.

RED STAR Foto: MN Press

Katai je u 70. minutu šutirao u bliži ugao, Lazović je opet odbranio i poslao loptu u korner iz kog je Eraković na drugoj stativi gađao pored gola iz dobre situacije.

Ako je ta šansa bila dobra, ona u kojoj se četiri minuta kasnije našao Milan Pavkov bila je idealna.

Centrirao je Katai, Pavkov je u petercu skočio i šutirao glavom pod prečku, Lazović je rukom zakačio loptu i usmerio je u prečku.

RED STAR Foto: MN Press

To nije bila poslednja šansa za Zvezdu, jer je upravo Pavkov posle šuta Gobeljića u 85. minutu imao kolosalnu šansu.

Gobeljić je pucao po zemlji, lopta se odbila od jednog igrača Javora i došla na nogu Pavkovu koji se nije snašao i šutirao je pored gola, iako je bio sam kao duh.

Do kraja meča su i igrači Javora imali jednu priliku, Popović je bio siguran posle udarca po zemlji i rezultat je ostao nepromenjen.

Zvezdi je ovo drugi uzastopni remi u ligi posle 1:1 sa Partizanom, ali crveno-beli imaju 32 boda i još uvek su na prvom mestu Superlige. Javor je bodom došao do 15. ove sezone i Ivanjičani se nalaze na 12. poziciji elitnog takmičenja.

Drugo poluvreme:

RED STAR Foto: MN Press

90+4 - KRAJ - Javor je uspeo da se odbrani i odoli Zvezdi na Marakani, 0:0!

85. minut - Pavkov promašuje stopostotnu šansu, sam sa šest metara! Gobeljić je šutirao po zemlji van šesnaesterca, lopta se odbila od igrača Javora i došla je Pavkovu koji se nije snašao u idealnoj poziciji.

83. minut - Katai prolazi levo, šalje po zemlji pas za Pavkova, ali Lazović opet siguran.

79. minut - Šut Pavkova sa 17 metara, ni on nije bio precizan. Zvezda sada pokušava po svaku cenu da dođe do gola.

77. minut - Vukanović je ušao u igru umesto Bena, šutirao sa ruba šesnaesterca, veoma loše.

RED STAR Foto: MN Press

74. minut - Kakva odbrana Lazovića! Katai centrira sa krila, Pavkov skače u petercu i cilja pod prečku. Lazović hvata taj udarac i usmerava ga u prečku!

70. minut - Katai šutira nisko u bliži ugao, Lazović brani i lopta ide u korner. Iz kornera Eraković hvata na drugoj stativi loptu glavom, ali ne pogađa metu.

66. minut - Izmena u obe ekipe, izlazi Ilić, ulazi Tanko u ekipi Javora, na drugoj strani Pavkov menja Ivanića.

RED STAR Foto: MN Press

62. minut - Kakav promašaj Ivanića! Katai je provukao loptu za Ivanića sa boka, Mirko je bio gotovo neometan na osam, devet metara, odakle je traljavo šutirao pored gola.

60. minut - Ivanić promašuje penal! Lazović se bacio udesno i pročitao Ivanića, koji je šutirao nisko u tu stranu, pa je ostalo 0:0.

59. minut - Penal za Zvezdu! Ivanić je poslao loptu kroz odbranu za Kataija, njega je sa leđa oborio Maričić i sudija Čolović je pokazao na belu tačku.

RED STAR Foto: MN Press

54. minut - Kontra Zvezde posle početnog pritiska Javora na polovini šampiona Srbije. Ben je dobio pas na desnom rubu kaznenog prostora, namestio se i šutirao pored gola.

52. minut - Šut Otaševića pogađa malu mrežu gola Popovića sa spoljne strane. Javor agresivan kao i na startu meča.

50. minut - Falćineli i Katai prave razliku na levoj strani, Italijan je stigao tešku loptu i posloa je u peterac za Bena koji je iznudio samo korner.

46. minut - Nekoliko izmena u sastavu Zvezde, Rodić, Katai i Falćineli su na terenu, a van njega idu Radulović, Gavrić i Spiridonović.

Prvo poluvreme:

RED STAR Foto: MN Press

45. minut - POLUVREME, obe ekipe su imale po nekoliko šansi, Zvezdine su bile nešto bolje, ali nijedna od ekipa nije mogla da zatrese mrežu.

43. minut - Velika šansa za Javor! Maričić je centrirao sa krila, dole u sredini se nudio Zvekanov i udario loptu glavom, ali previsoko i neprecizno iz izgledne šanse. Pored njega je bio Gobeljić i to je omelo igrača Javora.

38. minut - Ivanić promašio šansu utakmice, majstorska odbrana Lazovića! Dobio je povratnik u redove Zvezde dobar centaršut sa desnog krila, lopta je preletela Bena u petercu i "sela" na nogu Ivaniću koji je šutirao u levi ugao gola Lazovića. Đorđe je odbranio, lopta se odbila Gobeljiću koji je iz izgledne situacije pucao daleko pored gola.

RED STAR Foto: MN Press

35. minut - Spiridonović je opet dobio korner, ovog puta posle slobodnog udarca i na kraju ništa ni od ove akcije.

32. minut - Nikolić promašuje prazan gol sa dvadesetak metara! Spiridonović je šutnuo sa 16, 17 metara i iznudio korner, izveo ga je, golman Lazović je izboksovao loptu na nogu Nikolića koji je loše poklopio udarcem i lopta je otišla iznad prečke.

28. minut - Spiridonović šutira sa distance visoko iznad prečke, Zvezda ne može za sada da priđe golu gostiju, ali nema preciznosti i brzine u završnih 30 metara u napadu crveno-belih.

RED STAR Foto: MN Press

24. minut - Kontra Javora, Zvekanov je dodao do Lukovića koji je neko vreme čuvao loptu u šesnaestercu Zvezde, ali je na kraju bio brojčano nadjačan i prilika je propala.

21. minut - Dupli pas Ivanića i Petrovića, raščistio je situaciju u svom kaznenom prostoru Maričić. Zvezda već nekoliko minuta opseda gol gostiju, ali nema pravih prilika.

19. minut - Đorđe Lazović lako brani Gavriću. Probao je Željko da direktno pogodi sa velike udaljenosti iz slobodnog udarca.

17. minut - Solidan napad Zvezde po levoj strani i prodor Radulovića. Ben je propustio loptu kroz noge, a Gavrić kao da je nije očekivao i loše ju je prihvatio na nogu, pa je to golman Javora lako odbranio.

RED STAR Foto: MN Press

12. minut - Nešto sporijih pet minuta posle uvodnog "turbo" tempa, i gosti i domaći i dalje igraju otvoreno, Javor u visokom presingu.

7. minut - Opet Luković centaršut i još jednom dobro. Ilić je uhvatio taj centaršut ispred Strahinje Erakovića i uputio udarac glavom, sa nešto više od desetak metara, preko gola.

4. minut - Au kakva šansa za Javor! Luković je centrirao sa levog krila, tamo je bio Jevremović koji je primio loptu na grudi i onda odmah šutirao malo pored leve stative gola Popovića.

3. minut - Prva ozbiljnija situacija pred golom Zvezde! Luković je prošao desno, probao da spusti loptu u peterac, gde je bio Gobeljić koji je izbacio loptu van u korner.

2. minut - Krenuo je napred Radulović sa levog beka, dodao do Bena koji je poslao lošu loptu napred, pa je propala jedna od prvih akcija Zvezde.

SASTAVI EKIPA:

163. Večiti Derbi Foto: Nikola Tomić

Iskombinovao je postavu u kojoj nema nekih od udarnih aduta poput Borjana, Kataija, Degeneka, Sanogoa, Falčinelija, umesto kojih su priliku dobili igrači sa manjom minutažom dosad u domaćim okvirima.

Evo za koje su se postave odlučili treneri oba tima.

CRVENA ZVEZDA: Popović – Gobeljić, Eraković, Pankov, Radulović - Petrović - Spiridonović, Nikolić, Ivanić, Gavrić – Ben.

JAVOR: Lazović - Jevtić, Pavišić, Otašević, Jevremović - Maričić, Piščević - Zvekanov, Šćepanović, Ilić - Luković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Delija VA

    25. oktobar 2020 | 23:21

    Sta sam ja pricao za Stankovica ? Nadam se da ste sad bar shvatili. Nama nije potreban trener koji ce u nasem klubu uciti da to bude vec nam treba to ime sa iskustvom koje ce voditi klub ! Rekao sam posle hofenhajma bolje da ide na vreme i da se casno rastanemo nego uz svadju. Da imamo normalno sudjenje bez bilo cijeg uticaja garantujem vam da bi do sad imali bar 3 poraza. Ovakvi samo sramote nas klub i zbog njih se i pravi sudijski cirkzs kako bi oni postali veliki. Budimo realni jer kad tad ovome mora doci kraj a evo kao sto vidite dolazi. Sramota me je vise kao nekog ko 55 god navija za klub koji ima titulu prvaka Sveta i Evrope da nam sviraju penale za startove van kaznenig prostora, time nista ne dobijamo vec samo gubimo rejiting i sve ono sto je klub u svojoj istoriji postigao.

  • Zoc

    25. oktobar 2020 | 23:21

    Opet penal van šesnaesterca? Neka sudijama u ping pong ligi neko objasni da se ne gleda gde je pao igrač,već gde se desio kontakt. Ovo je bruka i sramota.

  • JAVOR

    25. oktobar 2020 | 23:18

    Kaže Zvezdin Strateg : " Roster nam je tanak. U ovom delu sezone se može očekivati ovakav rezultat". Šta Bi Stankoviću za Ling Long ligu gde ti se sklanja i poklanja 80 posto utakmica da imas 24 igraca preplacena da bi igrao i Ling Long i Evropu. Izbezumljen si idi i ne blamiraj se ljudi su sliku o tebi pokvarili jer nit znas da pricas nit da vodis ekipu a izgledas kao da radis u pečenjari.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA