Dangubić posle pobede Partizana: Odbranom pokušavam da se uvedem u meč

Utisci krilnog igrača crno-belih posle trijumfa u derbiju 4. kola ABA lige

  • 0
KK PARTIZAN - BUDUCNOST Foto: ABA League/Partizan NIS

Košarkaš Partizana Nemanja Dangubić rekao je da je pobeda protiv Cedevita Olimpije bitna za samopouzdanje ekipe za nastavak takmičenja.

Izabranici Vlada Šćepanovića sinoć su u 4. kolu ABA lige pobedili slovenački tim 86:77, što im je drugi trijumf na Jadranu, a treći u nizu u svim takmičenjima.

- Kvalitetnog protivnika ne možemo da dobijemo u prvom poluvremenu ili bilo kojoj četvrtini, Moramo da igramo svih 40 minuta i da dođemo do pobede. Bitan trijumf protiv ekipe kao što je Cedevita, da nastavimo pobednički niz i da dobijemo samopouzdanje Napravićemo analizu i sigurno da ćemo neke stvari još da poboljšamo i da sa dobrom energijom i samopouzadnjem nastavimo i da u sredu dočekamo Evrokup - rekao je Dangbić za TV Partizan posle utakmice.

Krilni košarkaš, koji se sa 10 poena i četiri skoka bio je jedan od najboljih u pobedi Partizana, rekao je da mu dobra u igra u odbrani daje samopouzdanje u ofanzivi.

- Pokušavam da se tako uvodim u meč. Pokušavam da u fokus uđem kroz odbranu. Na neke detalje koje dobijam od klupe, trudim se da ne pravim mnogo grešaka. Kroz napad, u situacijama koje mi saigrači naprave, pokušavam da iskoristim na najbolji način. Dvanaest igrača treba da donese doprinos u oba smera i da kroz utakmice napredujemo - rekao je Dangubić.

Najviše problema crno-belima zadao je Jaka Blazič, iako se očekivalo da to bude Kendirik Peri.

- Jaka igra u dobrom ritmu već nekoliko sezona. Cedevita dosta igra preko njega i koriste snagu njegovog desnog prodora. Cela ekipa mora da bude makismalno koncentrisana i mislim da smo to u drugom poluvremenu bolje branili. Perija smo mnogo bolje čuvali i odigrao je lošiju utakmicu - zaključio je Dangubić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA