≫ 

Zavirite u novi dom Liverpula: Redsi napuštaju zaostavštinu Bila Šenklija i 60 godina istorije

Fudbaleri Liverpula se od sledećeg meseca sele u novi, vrhunski trening centar vredan oko 50 miliona funti, objavili su engleski mediji

  • 0
Foto: Printscreen Youtube / Liverpool FC

Posle šezdesetak godina od obnavljanja i prilagođavanja, sada već čuvenog Melvuda, Liverpul ide u Kirkbi.

Tamo je smeštena i akademija "Redsa", a Melvud, obnovljen sredinom prošlog veka zahvaljujući slavnom Bilu Šenkliju menja namenu.

Liverpul je planirao da se preseli u novi trening centar još krajem prošle sezone, ali je te planove poremetila pandemija korona virusa.

Klub je prošle godine prodao Melvud za deset miliona funti, ali se osigurao da može da ga koristi i ove sezone, u slučaju nepredviđenih okolnosti, do kojih je i došlo.

Prema pisanju "Atletika" Jirgen Klop, menadžer Liverpula odobio je promenu trening centra usred sezone i to će se verovatno desiti tokom sledećeg okupljanja reprezentacija sredinom novembra.

To u praksi znači da će "Redsi" poslednji put u Melvudu trenirati pred veliki okršaj sa Mančester Sitijem, osmog novembra.

Klub je objavio da će se povući iz Melvuda još pre tri godine, a Klop je stalno isticao da tu vlada nedostatak prostora.

Taj prostor je optimizovao još Šenkli koji je u Melvudu uveo igranje pet na pet uz brza dodavanja i što jednostavniju filozofiju fudbala.

- Stvarno volim Melvud, ali fudbal se menja. Ne možemo da izbegnemo to i ne možemo da ostanemo uvek isti i da očekujemo da se nosimo sa ostalim klubovima - rekao je Klop 2017. kada su se pojavile vesti o preseljenju.

- Ponekad morate da postavite standarde. Stvarno je dobro što nam vlasnici daju priliku da napravimo iskorak u budućnost. Pre 25 godina je Melvud postavio nivo, ali se štošta desilo za 25 godina - dodao je Klop.

Radovi na novom centru u Kirkbiju počeli su pre dve godine i bili su skoro gotovi u martu pre pandemije. Izgradnja se nastavila u maju i kompleks je sada spreman za useljenje.

Kompleks ima 9.200 kvadratnih metara, a uključuje i dve teretane, više terena, što prirodne, što veštačke trave, halu sportova, bazen, hidroterapiju, apartmane za rehabilitaciju. Ima i nekoliko TV studija, sala za konferencije i kancelarije.

S druge strane, Melvud će, nakon iseljenja prvog tima Liverpula biti pretvoren u stambeni kompleks, tako da će više od pola veka istorije Liverpla otići upravo tamo - u istoriju.

Video: Ovo Delije i Grobari mogu samo da sanjaju: Ludilo na meču u Mrčajevcima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA