Samo da je češće ovako: Večiti bez gola, slava Javoru i Nišu, top strelce imaju Topola i Surdulica

Težište igre pomerilo se ovo kolo iz topčiderskog epicentra, neki drugi akteri su ostavili bolji utisak i od Zvezde i od Partizana - konačno

  • 8
FK Radnički Niš

Foto: MNPress, Instagram/fkradnickinis, Youtube/Superliga Srbije

Desilo se superligaško "čudo neviđeno", senzacija, videli smo duplu golgetersku nemoć Zvezde i Partizana.

Najbolji i najtrofejniji klubovi nisu pobedili u istom kolu što se gotovo nikad ne dešava, i ne samo što nisu pokupili "trojke" u šampionskoj trci, nego ni gol nisu postigli, i tek je taj podatak raritet, skoro za rubriku "verovali ili ne".

Za razliku od "večitih rivala", ostali bolje rangirani superligaški akteri bili su na visini zadatka, čak se može i konstatovati da su posle dugo vremena zasenili beogradske velikane, poručili da će se i oni štošta pitati u nastavku sezone.

Dobar fudbal se igra i van Marakane i Humske

 

Za ovaj put to mislimo na najuspešnije timove ovog kola, najprijatnija iznenađenja Javor i Radnički iz Niša, najodgovornije za to što su upravo Zvezda i Partizan u rundi za nama ostali na nuli u rubrici "golovi", a crno-beli i u koloni "bodovi".

Videli smo, dakle, pobedu Nišlija nad Partizanom, još neočekivaniji egal rezultat Ivanjičana na Marakani, kao i još nekoliko rezultata i poteza vrednih pomena u režiji ekipa i igrača van fudbalskog epicentra lige, Topčiderskog brda.

FK Javor

Fudbaleri Javora slave bod osvojen protiv Zvezde u Beogradu Foto: Twitter.com

Videli smo maestralan gol igrača Pazara Nikčevića protiv Rada, još efektniju završnicu Nikole Drinčića u Užicu, i novi gol napadača Radnika Makarića koji se njime poravnao na vrhu liste strelaca sa Lukićem iz TSC-a sa devet golova.

U prilog ovom provincijskom fudbalskom bljesku vredi pomenuti i to da na listi najboljih golgetera lige u prva tri igrača nema nikog iz Zvezde i Partizana. Katai je tek peti, a Asano šesti.

Osim pomenutih Makarića i Lukića, ispred ofanzivaca "večitih" su Bojić iz Vojvodine i Nikolić iz Spartaka (7 golova), doduše potonji će ostati na tom broju jer je otišao iz Subotice.

Kao hit lige se izdvojio sad i definitivno novosadski Proleter koga je primljeni gol u finišu meča sa Voždovcem, za egal 1:1, koštao da naredno kolo ne dočeka na trećem mestu ispred Partizana.

Valja zato u nastavku sezone obratiti pažnju i na sastav koji sjajno vodi Branko Žigić, sigurno je da će tim sa Slane Bare biti "mina" faovrizovanim kandidatima za sam vrh tabele.

Vojvodina je sad najveća pretnja Zvezdi

 

Kolo za nama obeležilo je i vredno ostvarenje Nenada Lalatovića, njegova 61. pobeda na klupi Vojvodine, pa je sad na trijumf da postane trener sa najviše pobeda u istoriji "lala". Nije to nikako mala stvar u ligi i u klubovima gde se treneri menjaju dinamikom menjanja čarapa.

Nenad Lalatović

Foto: Marko Jovanović

Još važnije, Lalatović je sa "lalama" napravio značajan iskorak jer je podigao takmičarsku neizvesnost pri vrhu tabele, "razdvojio" je Zvezdu i Partizan. Iskoristili su Novosađani kikseve "večitih rivala" da se osame na drugom mestu i primaknu se lideru Zvezdi kojoj su sad, gledajući i formu i konstantnost, najveća pretnja u nastavku lige.

Vojvodina je još osvajanjem Kupa na sebe skrenula pažnju kao na tim koji je kadar da se potuče i pomrsi račune večitima. Partizanu je već uzela Kup trofej ispred nosa, lestvica se otad podigla, pa je sada pitanje može li to isto da uradi Zvezdi sa šampionskim peharom?

U nastavku pogledajte četiri najupečatljivija trenutka minulog kola Superlige, tri sjajna gola i golmansku bravuru sa Marakane.

1. Bomba Drinčića u Užicu

2. Evrogol fudbalera Novog Pazarca Nikčevića protiv Rada za 1:0

3. Gol Pantelića za pobedu Radničkog protiv Partizana

4. Golman Javora Lazović brani penal Ivaniću na Marakani

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Baster

    27. oktobar 2020 | 14:22

    Nisu ni Javor ni Radnicki ni bilo koji drugi klub toliko napredovali pa da su se kvalitetom približili Zvezdi i Partizanu,već su se večiti toliko srozali,da ovakvi rezultati u buduće neće biti iznenađenje.. Žalosno..

  • Ha

    27. oktobar 2020 | 13:17

    Javor nije presao centra i sta je dobro ovde...

  • фебо

    27. oktobar 2020 | 15:46

    Sto iskompleksirani grobari trpaju u isti kos svetskog sampiona,I trecerazredne(hrvatsku)gastarbajtere

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA