≫ 

Milan triput vodio, Roma svaki put stizala: Ibrahimović dvostruki strelac, pa "tragičar" Rosonera

Fudbaleri Milana i Rome odigrali su nerešeno u meču petog kola italijanske Serije A 3:3

  • 3
Italy Soccer Serie A

Foto: Tanjug/AP

Veoma zanimljiv meč završen je remijem nakon što je Milan triput vodio, a Roma isto toliko puta stizala prednost protivnika na San Siru.

"Rosoneri" su prvi put poveli već u drugom minutu golom Zlatana Ibrahimovića. Rafael Leao mu je poslao fantastičnu loptu pred gol, preko odbrane gostiju, a Šveđaninu je preostalo samo da je skrene pored golmana "Vučice" za 1:0.

Roma je izjednačila u 14. minutu pogotkom Edina Džeka posle kornera. Džeko je iskoristio kiks rezervnog golmana Milana Ciprijana Tatarušanua.

Rumun je loše procenio let lopte, pokušao je da je izboksuje i promašio je. Džeku je preostalo samo da je skrene prema praznoj mreži i Bosanac nije pogrešio.

Leao se našao u ulozi asistenta i kod drugog pogotka Milana u 47. minutu, ali je egzekutor bio Belgijanac Aleksis Selmakers.

Portugalac je fantastično prošao pored Rominog beka Rika Karsdorpa i onda po zemlji lagano vratio loptu u sredinu, gde je natrčao Selmakers i zakucao je u mrežu za 2:1.

Na 2:2 poravnao je Žordan Veretut sa bele tačke u 71. minutu, da bi na isti način, osam minuta kasnije Ibrahimović postigao svoj drugi gol na meču za 3:2.

Roma je do penala došla kada je Pedro utrčao pored nesmotrenog Ismaela Benasera i Alžirac je tom prilikom oborio iskusnog Španca.

Milanov penal je posledica očajnog starta Đanluke Manćinija koji je bio neoprezan sa Hakanom Čalhanogluom koji je pao i iznudio kazneni udarac.

Konačan rezultat postavio je Maraš Kumbula u 84. minutu kada je na drugoj stativi dočekao loptu koje je Ibrahimović na prvoj loše zakačio i poslao je Kumbuli pravo na nogu.

Roma posle ovog boda ima ukupno sedam i deveta je u Seriji A, dok je Milan zadržao prvo mesto sa 13 bodova.

Video: Najzanimljiviji trenuci meča Radničkog i Partizana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA