≫ 

Nikolić objasnio kako protiv Bajerna: Moćna bavarska "mašina" tek u finišu pobedila Lokomotivu!

Fudbaleri Lokomotive iz Moskve odigrali su dobar meč protiv Bajern Minhena u drugom kolu grupe A Lige šampiona uprkos porazu 2:1

  • 19
Russia Soccer Champions League Foto: Tanjug/AP

Srpski trener Marko Nikolić uradio je ono što mnogi drugi sa skupljim postavama nisu mogli ni izbliza - odupro se Bajernovoj napadačkoj mašineriji i pokazao je recept kako igrati protiv dominantnih Bavaraca.

I to u situaciji kada su oni prvi poveli. Korentin Toliso je poslao dugu loptu na krilo za Benžamina Pavara, ovaj je volejem iz prve vratio pas u vazduhu za Leona Gorecku.

Gorecki je na petercu preostalo samo da glavom pogodi bliži ugao gola Lokomotive i Nikolićev tim je od 13. minuta gubio sa 1:0.

Bajern je očekivano držao loptu u nogama više vremena, ali ni Lokomotiva nije igrala u "bunkeru". Naprotiv.

Izlazili su napred i pokušavali da ugroze gol Bajerna, ali je Kingsli Koman lako u 25. minutu mogao da duplira prednost Nemaca da nije pogodio stativu.

Lokomotiva se do poluvremena odbranila, a Hansi Flik je pred nastavak rešio da izvrši nekoliko izmena, pa su Gorecka i Tomas Miler svoja mesta ustupili Seržu Gnabriju i Haviju Martinezu.

U drugom delu je blokiran Kimihov šut u 58. minutu, a šest minuta kasnije je sudija pokazao na belu tačku zbog faula Danila Kulikova.

Međutim, konsultovan je VAR, pa je odluka preinačena, a u Lokomotivi su odahnuli. U 68. minutu su se uhvatili za glavu posle dobre prilike i šuta Vladilava Ignatijeva, a pali su u delirijum samo dva minuta potom.

Igrao se 70. minut kada je Ze Luis "uhvatio na spavanju" Lukasa Ernandeza i dao se u trk desnim krilom sve do kaznenog prostora.

Sa strane je poslao loptu u sredinu, gde je utrčavao Anton Mirančuk iz drugog plana i iz prve je pogodio za 1:1.

Ipak, radost igrača Lokomotive trajala je tek devet minuta, kada je Bajern potvrdio zbog čega je aktuelni šampion Evrope.

Džošua Kimih je prihvatio oštru loptu iz sredine od Havija Martineza, podigao je prijemom i onda iz okreta opalio sa dvadesetak metara.

Golman Giljerme je ostao "ukopan" na golu Lokomotive, pa je Kimih pred poslednjih deset minuta postavio konačan rezultat meča.

Russia Soccer Champions League Foto: Tanjug/AP

Bajern posle dva kola ima šest bodova, dok je Lokomotiva ostala na bodu osvojenom protiv Salcburga.

U drugom meču dana u terminu od 19 sati, Inter i Šahtjor su remizirali bez golova, pa je italijanski klub sada drugi u grupi B sa dva boda, dok je Šahtjor sa četiri na prvom mestu.

Istu grupu čine još i Borusija Mehengladbah i Real Madrid, gde Borusija ima bod na trećem mestu, a Real je na "nuli", s tim što oni svoj meč igraju u utorak od 21 sat.

Video: Nišlije zalile alkoholom pobedu nad Partizanom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Х

    27. oktobar 2020 | 21:00

    Neko je gubio 5:0 pred punim tribinama...

  • Nusknvp

    27. oktobar 2020 | 22:52

    Garagani primali petice i sestice pa im muka

  • !!!

    27. oktobar 2020 | 23:09

    Razlika na trzistu je skoro 800 miliona evra, pa naravno da je onda pokazao kako ide, a u ostalom bitno je da je komsinica to vec ostali na svojoj kozi kako ide!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA