≫ 

Španska vlada jednim potezom "ubila" klubove u vreme krize: Zabranila sponzorstvo kladionica!

"Kolektivan bes", ovim rečima se najslikovitije može opisati raspoloženje među klubovima posle najave vlade da se prekine saradnja sa "beting partnerima"

  • 2
ivan rakitić Foto: Tanjug/Ap

Španska vlada nema razumevanja za finansijsku nestabilnost klubova u vreme najveće krize koja se dešava zbog pandemije virusa COVID 19: najavila je svim klubovima da s kraja ove sezone više neće smeti da imaju sponzorske ugovore sa kladionicama.

Klubovi su ovih dana pismeno obavešteni o planu Vlade koji je u procesu da se ostvari, malo je reći da su neprijatno iznenađeni odlukom, jer će time izgubiti veliki deo finansija u naročito osetljivom trenutku.

Najviše će naravno biti pogođeni oni klubovi koji već imaju važeće sponzorske ugovore sa kladionicama, ukupno ih je sedam: Valensija, Alaves, Kadiz, Granada, Betis, Sevilja i Levante.

Ova vest je isprva najavljena još u julu, tiražni list "El Pais" je obznanio da će Ministar trgovine Alberto Garzon poraditi na efikasnijoj regulativi kada je reč o sponzorskim ugovorima u sportu, naročito kada su u pitanju kladionice.

U Španiji inače već postoji zakon po kojem je ograničeno reklamiranje kladioničarskih kompanija na četiri sata dnevno, i to od jedan do pet noću, i sem toga se ne mogu pojavljivati nigde u javnom prostoru.

Prema zakonu koji je u najavi, imena kladioničarskih kompanija, osim što će biti zabranjena na dresovima, više neće moći ni da stoje uz imena stadiona niti na bilo čemu što je u vezi sa klubom.

Novi zakon biće na snazi od strta naredne sezone Primere.

Podsetimo, nedavno je i Engleska pooštrila pravila za prisustvo kladionica uz profesionalni sport.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 7890

    28. oktobar 2020 | 14:28

    Pa kad nikakvi kriterijumi ne postoje u prodaji i kupovini igrača, pa se za to daju stotine miliona za jednog igrača. Ej, ima li tu zdravog razuma? Čiji rad toliko vredi? Ko zaslužuje toliki novac i za šta? Što da gol, napravi dribling, pretrči 6-7 kilometara za sat i po. Sve je otišlo u bestraga. Dobro je da se tome stane na put, ali......

  • Boke

    28. oktobar 2020 | 13:52

    Eh da je svet sporta normalan bilo bi svugde zabranjeno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA