≫ 

Stanković pred Liberec: Liga Evrope pripada Zvezdi, cilj je da uživamo i prezimimo

Optimista je strateg Beograđana pred premijeru u Ligi Evrope na Marakani

  • 50
FK Crvena zvezda, FK Hofenhajm Foto: AP/Tanjug

Fudbaleri Crvene zvezde imaju drugi pokušajda uzmu prve "prave" evropske bodove za ovu sezonu, rival baš po meri za tako nešto - Slovan Liberec.

Crveno-beli su u prvoj rundi ostavili dobar utisak protiv Hofenhajma uprkos porazu, Slovan je u 1. kolu savladao Gent 1:0, pa sa većom dozom rasterećenosti stiže na naš najveći stadion da se nadigrava.

Trener Zvezde Dejan Stanković predočio je u najavi meč kakav rival čeka njegov tim u četvrtak od 19 sati.

- Fizički jedna veoma zdrava ekipa i momci izgledaju spremni, njih ne poremeti ništa, ni da li je peti, 18. ili 75. minut. Oni od svoje discipline ne odustaju. Na nama je da uzmemo igru pod kontrolu, da imamo posed i da budemo konkretni u tom posedu - vidi Stanković šta su Zvezdine prednosti protiv Čeha.

Dobra vest po Stankovića i Zvezdu je oporavak Kange od korona virusa, a loša da mu treba još dva dana da odmori kako bi dobio "zeleno svetlo" za povratak u trenažni proces, što znači da će Zvezda bez jednog od najboljih igrača da traži pobedu protiv Čeha.

- Po pravilu sedam dana treba da prođe od negativnog nalaza, do utakmice. Nama je žao što je to dva dana zakašnjenje. Sigurno je da nam Kanga, kao i Ivaniić u Nemačkoj, fali mnogo. Od njega zavisi mnogo u našoj igri i žao mi je što neće igrati. Malopre smo spomenuli ritam nedelja, četvrtak, ozbiljni su to napori i uvek se očekuje da budeš briljantan. Nekad to fizički ne može. Kanga bi nam dobrodošao, ima pregled, šut... Ali čekam ga već u nedelju i da u sledeći četvrtak bude jedan od nosilaca.

Dejan Stanković Foto: FK Crvena zvezda

O analizi protivnika je rekao...

- Pričali smo da ćemo utakmice nameštati jednu po jednu. Kad analiziraš protivnika gledaš da budeš superiorniji. U Nemačkoj je bilo povučenije. Tranzicija je bila njihovo najjače oružje, ali smo im skratili taj prostor i oduzeli im taj deo igre. Sad igramo protiv niskog i jakog bloka. Kad to kažem, razmišljam o pozicijama svih naših igrača, da ne treba da idu u krilo njima, da im ne dajemo da lako mogu da markiraju naše igrače. Da oni morauj da dolaze do nas. Da kontrolišemo posed, da igramo iza lopte i to će nam doneti prevagu. A tu mislim da kada se izgubi lopta, da bude jaka i brza reakcija.

Na pitanje novinara da li meč sa Liberecom nameće poseban pritisak jer je onaj koji se "mora dobiti" da bi se uopšte razmišljalo o prolazu, i zato što je kod kuće, Stanković je rekao:

- Svaka je utakmica pritisak, čak i kad se igra 0:0. Ovo je jasan cilj, ovo je takmičenje koje pripada Zvezdi i gde ona treba da uživa, sa pritiskom i imperativom pobede. Ako sebi ne zadaš ciljeve, džaba radiš posao. Naš cilj je da prezimimo u Evropi. Pobednik se ne zna unapred, ali ćemo mi sve uraditi da prevagnemo na našu stranu.

Zvezdin trener je otkrio da se služi i naprednim tehnologijama u analizi mečeva, pa i ovog sa Liberecom. osvrnuo se i na minuli remi bez golova sa Javorom.

- Imamo aplikaciju koju svi koristimo za analizu utakmice i koja dosta govori šta se izdešavalo. Jedan od primera je Zvezda - Voždovac 6:0 gde je bilo očekivano 1.7 golova. Protiv Javora je očekivano golova bilo 4.04, najviše od početka sezone. Čudna je igra fudbal. Znači neka utakmica koju si trebao da dobiješ 4:0, ti si odigrao 0:0. Imali smo šanse koje smo iskoristili, ali fudbal je to. Energetski su dobro. Juče fizički, danas taktički trening, spremanje minimalnih sitnica, sa nekim prekidima. Što se mene tiče, ja ih vidim sasvim korektno i sasvim dobro.

Video: Deki zaustavio Gaćinovića poljupcem u glavu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Живкони

    28. oktobar 2020 | 15:53

    Није ми јасно како Партизаи и у другум колу слободан!!! 🤔🤔🤔🤣🤣🤣

  • Rigodo

    28. oktobar 2020 | 15:54

    Gospodine želje su jedno a Evropa sasvim nešto drugo.

  • baba smilja iz darosave

    28. oktobar 2020 | 17:55

    grobari su mnogo aktivni na komentarima za zvezdu.umesto da nabavljaju ugalj i drva i da se brinu o vrucem gostovanju u josanickoj banji

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA