≫ 

Ples Mesija i Dembelea za pobedu Barse, Morati poništena 3 gola! Junajted i Rašford ponizili Lajpcig

Pobede Sevilje i Dortmunda, Adam Marušić asistent kod gola Lacija

  • 6
FK Barselona Foto: AP/Tanjug

Ako ste pomislili da fudbalski spektakl nije moguć bez velikog broja golova, Juventus i Barselona su vas u potpunosti razuverili! Jer, gledati derbi 2. kola grupe G Lige šampiona, pa čak i bez Kristijana Ronalda, bila je prava milina! Na kraju - pobeda gostujućeg tima rezultatom 2:0 (1:0)!

Strelac prvog gola bio je francuski napadač Usman Dembele koji je možda i neočekivano dobio priliku od starta, ali se jasno videlo da je željan igre. Tu svoju želju krunisao je u 14. minutu, na asistenciju Lionela Mesija, ali je činjenica da je imao dostra sreće s obzirom na to da je lopta zakačila Federika Kijezu i ostavila ukopanog Šćesnog. I sam Mesi se u 91. minutu upisao u strelce sa bele tačke, nakon što je Ansu Fati oboren u kaznenom prostoru.

Barsi je taj prvi gol prakrično bio dovoljan za trijumf - iako je Juventus u nastavku čak tri puta tresao mrežu rezervnog golmana Neta. I to sve tri puta preko bivšeg napadača Reala i Atletika Alvara Morate koji je očigledno "rođen u ofsajdu."

Pogodio je Morata mrežu Barse već u 15. minutu, ali je on poništen zbog ofsajda. zatim je VAR u 30. pokazao da je Španac takođe za milimetar bio najbliži golu, a kada se činilo da je u 55. konačno pogodio - pomenuta tehnologija je ponovo "radila" i pokazala da se rezultat neće menjati.

To su, ujedno, bile i najbolje prilike za Juventus koji se poprilično mučio bez Ronalda, dok je Barselona mogla da da barem još četiri gola. Grizman je već u 2. minutu pogodio stativu, isti igrač je u finišu poluvremena mogao takođe do gola, ali je Šćesni odbranio. Prethodno je poljski golman zaustavio i zicer Dembelea.

Ono što je obeležilo meč jeste i velika želja Lea Mesija za fudbalom. Ličio je Argentinac na onog starog, odigrao možda i najbolji meč u sezoni, a u 29. minutu je mogao odmah da ga kruniše golom. Ostavio mu je Grizman petom loptu, a ovaj je sa nekoliko metara šutirao pored gola. Ipak, u finišu meča se iskupio...

Što se tiče ove grupe G, Dinamo iz Kijeva je ispustio pobedu protiv Ferencvaroša u gostima. Cigankov je u 27. pogodio iz penala za goste, zatim i De Pena u 41, dok su Tokmac Nguen u 59. i Boli u 90. doneli bod Mađarima.

Mančester junajted je posle dva kola lider grupe H posle ubedkjive pobede nad Lajpcigom rezultatom 5:0!

Mrežu nemačkog tima načeo je Mejson Grinvud u 21. minutu meča, nakon što je VAR pokazao da je za dlaku izbegao ofsajd, da bi kanonada krenula onog trenutka kada je Markus Rašford ušao na teren.

Najpre dva gola u 74. i 78. minutu za miran finiš, zatim je Marsijal u 87. bio precizan iz penala, da bi Rašford u 92. minutu kompletirao svoj het-trik.

PSŽ je u ovoj grupi nešto ranije savladao Bašakšehir golovima Mojze Kena u 64. i 79. minutu i sada, kao i Lajpcig, imaju tri boda. Đavoli su prvi sa šest, Turci nemaju nijedan bod.

Lacio i Briž su podelili bodove golovima u prvom poluvremenu, a vredi pomenuti da je Adam marušić bio asistent kod vodećeg gola Koree za Rimljane u 14. minutu. U istoj grupi, grupi F, Borusija iz Dortmunda je golovima Sanča u 77. iz penala i Halanda u nadoknadi vremena savladala Zenit rezultatom 2:0.

Rezultati:

Borusija Dortmund - Zenit 2:0

(Sančo 77 pen, haland 90+1)

Klub Briž - Lacio 1:1

(Vanaken 41 pen - Korea 14)

Ferencvaroš - Dinamo Kijev 2:2

(Nguen 59, Boli 90 - Cigankov 28 pen, De Pena 41)

Juventus - Barselona 0:2

(Dembele 14, Mesi 91 pen)

Mančester junajted - Lajpcig 5:0

(Grinvud 21, Rašford 74, 78, 90+2 Marsijal 87 pen)

Sevilja - Ren 1:0

(De Jong 56)

Video: Spektakularna koreografija navijača Barselone pre početak El Klasika

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA