Barsa ima novog predsednika: Poznati bankar uvek bio kandidat "iz senke", a kritikovao je Bartomeua

Barselona je u sredu otkrila ime privremenog predsednika kluba, Karlosa Tuskeca, pošto je ostavku početkom ove nedelje podneo Đozep Marija Bartomeu

  • 1
Karlos Tuskec, privremeni predsednik Barselone, Foto: Printscreen Youtube

Bartomeu je otišao u utorak, i to posle najave da neće podneti ostavku, a dan kasnije Barselona je već objavila ime njegovog naslednika.

Makar dok se na izborima početkom 2021. godine ne izabere novi, Tuskec će menjati Bartomeua.

On je u svojim osamdesetim godinama, osnivač je FIBANC-a sada poznate kao Banko Mediolanum, a u biznisu je više od pedeset godina.

Prošle godine se njegovo ime vezivalo za 56 različitih kompanija, i u više navrata se o njemu pisalo kao o predsedničkom kandidatu iako nikada nije zvanično konkurisao za to mesto.

Poslednjih godina je bio jedan od većih kritičara Bartomeua i njegove politike da skupo plaća igrače, zbog ograničenja budžeta koja Barselona ima.

Tuskec sada mora da proceni finansijsku situaciju u klubu u najgorem trenutku zbog pandemije korona virusa i da dalje odlučuje o merama i promenama, odnosno rezovima plata igračkom kadru.

Video: Nišlije zalile alkoholom pobedu nad Partizanom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA