≫ 

Još jedan premijerligaški klub pada u ruke stranaca: Egipćanin kupuje Barnli

Barnli pred prodajom u transakciji vrednoj 200 miliona funti

  • 0
FK Barnli

Foto: AP/Tanjug

Engleski premijerligaš Barnli mogao bi uskoro da postane još jedan klub sa Ostrva sa većinskim stranim vlasničkim kapitalom, pošto su u toku pregovori o njegovoj kupovini od strane potencijalnih novih gazdi.

Engleski mediji prenose da su partnerski za preuzimanje kluba "zagrizli" egipatski biznisemen Mohamed El Kašaši i engleski advokat Kris Fernel.

Njih dvojica su isplivala u prvi plan ovih dana iako se spekulisalo da je prvi kandidati za preuzimanje kluba američki investicioni fond "ALK Capital", međutim došlo je do promene, jer su Fernel i El Kašaši sada ušli u pregovore sa aktuelnim vlasnicima.

Englezi su podsetili da je Fernel do skoro imao zabranu za rukovođenje klubovima u Engleskoj, jer je problematičan bio njegov pokušaj da preuzme Čarlton, ali mu je ta kazna ukinuta od strane federacije.

Odslužio je petonedeljnu suspenziju koja mu je istekla sredinom septembra.

Prema navodiam engleskih medija, El Kašaši je sa Fernelom spreman da investira 200 miliona funti za kupovinu Barnlija i još dodatnog novca za jačanje igračkog kadra.

Barnli je poznat po svojoj striktnoj upravljačkoj politici koju sprovodi već godinama, nije bilo rasipanja za igrače, međutim došao je momenat kada je ekipa u podređenom položaju u odnosu na konkurenciju pa su i skuplja pojačanja neophodna.

Zbog toga je i došlo do razmimoilaženja u staovovima predsednika kluba Majka Gerlika i menadžera Šona Dajša, koji mesecima isistira na jačanju igračkog kadra.

Barnli, trenutno treći otpozadi na tabeli, letos je doveo tek jednog novog igrača, Dejla Stivensa.

Zagrebački Dinamo u prvom kolu Lige Evrope odigrao je 0:0 protiv Fajenorda, a večeras (18.55) očekuje ga teško gostovanje moskovskom CSKA, najjačoj ekipi u grupi. Kvota na keca u Moskvi je 2,05, a na duplu šansu X2 1,78. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za CSKA - Dinamo Zagreb

Video: Poznati fudbaler apeluje na policiju da pronađe ovog mladića: Išao ulicom i bušio gume vozilima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA