≫ 

Noć kad je Biševac branio bolje od Ranđelovića: Liberec ljuta rana Zvezde, ovo je prilika za revanš

"Šmuci" je bio veliki tragičar crveno-belih

  • 2
FK Crvena zvezda, FK Slovan Liberec Foto: MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde čekaju Liberec u Ligi Evrope, što je prilika za revanš zbog davnašnjeg poraza, i to dvostrukog.

Zvezda je u sezoni 2006-07 posle poraza od Milana, u 3. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, otišla u tadašnji Kup UEFA u 1. kolo.

To takmičenje je pandan današnjoj Ligi Evrope, s time da se igralo od starta u nokaut sistemu. Nokautom se sve i završilo, jer je Zvezda ispala od Libereca uz poraze u oba meča.

Na Marakani je bilo 2:1, na gostovanju 2:0, pa se ovaj duel pamti jedan od bolnijih u novijoj istoriji kluba.

Ekipa kao da se "izduvala" posle spektakla sa Milanom, čini se i da je došlo do potcenjivanja, o čemu je i sada u najavi meča govorio tadašnji golman Libereca, sada trener golmana ove ekipe.

- Sećam se mnogo toga, mislim da su nas tada ozbiljno potcenili. Eliminisali smo ih, iako su bili kristalno jasno proglašeni favoritima - rekao je Marek Čeh, koji je igrao oba meča i pomogao da se pobedi sa 2:0 i 2:1.

U prvom meču je na gostovanju bilo 2:0, pa je Zvezda na Marakani imala zadatak da preokrene, ali je već u 2. minutu primila gol koji je potpuno demoralisao ekipu.

U Beogradu su meč počeli Ranđelović, Pantić, Biševac, Gaj, Perović, Kastiljo, Milovanović, Milijaš, Georgijev, Ailton i Đokić, koban je bio kiks Gaja kada je Bilek zatresao mrežu, i to u prvoj akciji dok je na severu još stajala velika šetalica zbog koje mnogo navijača nije ni videlo da je Zvezda primila gol.

Pred kraj poluvremena, u 43. minutu, Ailton je izjednačio na 1:1. Milovanović je dodao loptu već ozbiljno korpulentnom Brazilcu, koji je iskosa s leve strane šutirao i savladao golmana Čeha.

Ipak, posle velike greške Ranđelovića, Holenda je doneo novo vođstvo gostima. Lopta mu je prošla kroz ruke i noge do mreže, a onda je zbog njegove povrede golmanski dres morao da obuče Milan Biševac.

Bolje se pokazao i nije primio gol, čak je i imao intervencije na kojima bi pozavideli i profesionalni čuvari mreže, jedna je delovala kao odbojkaški prijem.

Na crveno-belima je da se revanširaju za ovaj poraz - meč počinje u četvrtak u 18.55 u Beogradu.

Zvezda večeras (18.55) igra jedan od najvažnijih mečeva u borbi za evropsko proleće. Na Marakanu stiže Liberec, češka ekipa koja igra vrlo defanzivno i organizovano, pa će šampionu Srbije biti teško da dođe do gola. Kvota na keca je 1,77, na iks 3,50, a na dvojku 4,90. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Zvezda - Liberec

Video: Igrači su dali sve od sebe: Milan Biševac o Zvezdinom porazu u Parizu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Crazy North

    29. oktobar 2020 | 16:24

    Nije tesko braniti bolje od Šmucija Randjelovica...

  • Baca

    29. oktobar 2020 | 22:00

    Sad moramo da se revansiramo i za poraz u Ceskoj.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA