≫ 

FSS pokrenuo postupak protiv Vuletića i kaznio Zvezdu, Partizan i Zvezdana Terzića!

Postupak protiv Miloša Vazure je u toku, čekaju se i izjave sudija sa derbija

  • 43
152 Derbi FK Partizan - FK Crvena zvezda, Vladimir Vuletić i Zvezdan Terzić

Foto: Marko Todorović

Disciplinska komisija FS Srbije donela je određene odluke u vezi sa propustima koji su se dogodili na utakmici Partizana i Crvene zvezde u 163. večitom derbiju, saznaje Tanjug.

FK Partizan je kažnjen sa milion dinara, a razlozi su sledeći: slaba organizacija utakmice, nepoštovanje mera iz COVID-19 protokola – veći broj lica od dozvoljenog u ložama zapadne tribine, kao i zlupotreba novinarskih akreditacija. Prilikom visine kazne uzeto je u obzir i to da je Partizan ove sezone već nekoliko puta pravio slične prekršaje u organizaciji utakmice.

FK Crvena zvezda se kažnjava sa 300.000 zbog kršenja protokola COVID – 19, konkretno, na klupi za rezervne igrače nisu svi nosili maske i bez maski su lica iz medicinskog tima ulazila na teren tokom utakmice.

Generalni direktor FK Crvena zvezda Zvezdan Terzić se kažnjava sa 200.000 dinara zbog komentarisanja suđenja. Podsećamo da je Terzić posle utakmice između ostalog izjavio da je glavni arbiter meča Novak Simović bio katastrofalan, da je sve sudio u korist Partizana, kao ni da ne zna ko i zašto štiti ovakav Partizan.

Što se tiče generalnog direktora FK Partizan Miloša Vazure, zbog izjava posle derbija kada je rekao da je sudija Simović odradio svoj deo posla i da je u poluvremenu dobio poziv koji se ne odbija, postupak je u toku.

Disciplinska komisija je tražila izjavu od Vazure koji se nije izjasnio, a čekaju se i izjave od glavnog sudije Simovića, kao i njegovih pomoćnika Dalibora Đurđevića, Milovana Ristića i četvrtog arbitra Miloša Milanovića. Takođe je tražena i izjava delegata pomenutog susreta Branka Stojakovića.

Na osnovu prijave igrača FK Crvena zvezda Milana Borjana pokrenut je postupak protiv potpredsednika FK Partizan Vladimira Vuletića zbog kršenja članova 22 i 23 Etičkog kodeksa FIFA, člana šest Etičkog kodeksa FS Srbije i kršenja članova 79 i 85 Disciplinskog pravilinka FS Srbije.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Radosav

    29. oktobar 2020 | 16:21

    Oprostiti pedofilu sto se "poigrao" sa detetom od 3 godine. Oprostiti pretnje smrcu sudiji i igracima Zvezde od strane ljudi koji nisu smeli da budu tu uopste. Oprostiti Vezuri "poziv koji se ne odbija". FSS je 0 obicna,nikad nam nece biti bolje u fudbalu. Vecu kaznu dobila Zvezda za maske nego ovi za zlodela,strasno.

  • X

    29. oktobar 2020 | 15:51

    Indijanci i jedni i drugi.Bruka i sramota. Ogledalo drzave

  • Zoran

    29. oktobar 2020 | 17:37

    Kaznjavanje Vazure i Vuletica uopste ne bi bila kazna za Partizan. Partizan bi bio mnogo jaci bez njih u upravi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA