≫ 

Borjan: Saigrači mi ulepšali jubilej, ključ uspeha je u drugarstvu

Golman i kapiten Zvezde blista posle pobede nad Slovanom iz Libereca

  • 11
Crvena zvezda Liberec Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinović

Kapiten Crvene zvezde i čovek koji je u četvrtak upisao svoj 150. nastup u crveno-belom, Milan Borjan, nije krio zadovoljstvo posle najubedljivije pobede u grupnoj fazi evropskih takmičenja.

- Fenomenalna utakmica. Držali smo se svega što smo se dogovorili sa stručnim štabom na čelu sa Dejanom Stankovićem. Želim da se zahvalim momcima i svima u klubu na ovakvoj odličnoj utakmici, na pobedi, ali i na tome što su ulepšali moj jubilej - 150. utakmicu u Crvenoj zvezdi. Neverovatan je osećaj, ovo je nešto posebno za mene i treba da nastavimo ovako - istakao je Borjan.

Iskusni golman je istakao da treba biti koncentrisan i da je ovo samo jedna prepreka u nizu.

- Zvezda je hiljadu puta pokazala otkako sam ja u klubu, a to je već četiri godine, dosta dobrih partija. Ova utakmica se izdvaja zbog rezultata, postigli smo pet golova, ispisali smo zlatne stranice naše istorije. Čestitam momcima, imamo još mečeva koje treba da odigramo, ovo je samo jedna prepreka. Očekuju nas još četiri duela u Ligi Evrope, moramo da ostanemo koncentrisani i da već u sledećem kolu protiv Genta, ovde na Marakani, probamo da pobedimo i osvojimo nova tri boda.

Ne voli Zvezdin golman da sebe stavlja u prvi plan, ali je na terenu pokazao zašto je kapiten ovog tima.

- Svaka odbrana je bitna. Nema mnogo komentara o mojim odbranama, zato što smo mi jedna grupa pravih, iskrenih prijatelja kako u svlačionici tako i van nje. Ja radim za tim, baš kao i oni za mene. Tačno je da sam vikao da se ne troše u poslednjih petnaestak minuta, jer imamo gust raspored. Imali smo rezultat ceo meč i onda sam tražio od ekipe da ne uđemo u bespotrebnu „trakalicu“, nego da se odmaramo, da budemo iza lopte. Momci su u oba poluvremena odradili fenomenalan posao i sve čestitke za tim.

Na kraju, Borjan je naglasio šta je ključ uspeha Crvene zvezde.

- Celo prvo poluvreme je bilo izvanredno. Koncentracija jeste pala, trebalo je da reagujemo drugačije posle primljenog gola, ali to je fudbal. U drugom poluvremenu smo odlično izašli, jer znamo što smo ovde. Ispoštovali smo sve što smo se dogovorili u svlačionici. Verujem da je ključ uspeha to što smo mi drugari i na terenu i van terena - podvukao je Borjan.

Video: Istorijski trenutak na Marakani: Prva konferencija koja je direktno prenošena na semaforu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rus

    30. oktobar 2020 | 07:45

    Ajd vise skini se

  • kanada do tokija

    30. oktobar 2020 | 06:52

    Malo i u sudijama

  • ❤️Srbija

    30. oktobar 2020 | 09:13

    Tako je brate knindza timski rad!Srecni zdravi i veseli nam bili i sto vise pobeda ostvarili!Delije Benkovac 🇷🇸

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA