≫ 

"U vatri goreo kad su drugi u rupe pobegli": Fudbaler Srbije podsetio na potresnu misiju Amfilohija

Oglasio se i Jovanović, koji je bio veliki poštovalac mitropolita Amfilohija

  • 1
Amfilohije Radovic

Foto: Wikipedia/Православни хришћанин

Mnogi sportisti opraštaju se od mitropolita Amfilohija, a najupečatljiviju poruku ostavio je Vukašin Jovanović.

Fudbaler Bordoa i član zlatne generacije mladih fudbalera sa Novog Zelanda, podsetio je na jedan od najpotresnijih momenata u životu voljenog mitropolita.

On je sahranjivao ubijene Srbe na Kosovu i Metohiji i video je najveće strahote rata, zbog kojih nije mogao ni da oprosti što je Crna Gora priznala Kosovo.

- U vatri je goreo za života, dok su drugi u mišje rupe pobegli - napisao je Vukašin Jovanović, a mitropolit Amfilohije je i nedavno govorio o svojim odlascima na Kosovo i Metohiju, gde je sahranjivao sve koji su tragično nastradali na Kosovu i Metohiji.

- Ja sam tamo sahranjivao ubijene Srbe. Znamo da su Tačiju i Haradinaju ruke krvave do ramena. Nama je od starta bilo jasno da je bombardovanje Srbije i Crne Gore, posebno Kosova i Metohije, bilo priprema za njegovo otimanje i stvaranje nezavisne države - rekao je Amfilohije.

Vukašin Jovanović

Foto: instagram.com

Amfilohije je prema brojnim svedočenjima sa nekoliko monaha i Srba koji su tragali za svojima, svojim rukama otkopavao i pronalazio tela ubijenih, odnosio ih u Pećku patrijaršiju i tamo sahranjivao.

Video: Amfilohije: Želim da mir i Hristova ljubav bude nad svim žiteljima Crne Gore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    30. oktobar 2020 | 12:53

    Cast mi je bila da sam imao priliku da licno upoznan veliku ljudsku velicinu gospodina Mitropolita Amfilohija. Neka mu je Vecna Slava i Hvala

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA