≫ 

Pratili smo ga godinu dana: Napokon otkriveno kako je Junajted uzeo Ronalda Liverpulu ispred nosa

Redsi jednostavno nisu bili sigurni, a onda se desio meč između Sportinga i Junajteda

  • 0
Rud Van Nistelroj Kristijano Ronaldo Foro: Guliver/Alex Livesey/Getty Images

Nekadašnji menadžer Liverpula Žerar Ulije otkrio je dugo čuvanu tajnu kako su Redsi propustili priliku da angažuju Kristijana Ronalda, pre nego što j ovaj potpisao za Mančester junajted!

Ovu temu načeo je njegov bivši pomoćnik Fil Tompson, ali je Ulije taj koji je sve do detalja ispričao.

- Te 2002. godine, kada sam ja bio bolestan, odlučili smo  da dovedemo Kristijana Ronalda i Rikarda Kvarežmu. Oni su igrali za Sporting i tada su ostavili sjajan utisak na jednom turniru u dresu reprezentacije Portugalije - rekao je Ulije i dodao:

- Pratili smo Ronalda godinu dana, ali se to sve malo vuklo zbog plate koja je bila malo zahtevnija. U Liverpulu je tada postojala politika zarade i jednom 17-godišnjaku nikako ne biste mogli da date više novca nego što je imao tadašnji osvajač Zlatne lopte Majk Oven.

Nastavio je Ulije da se priseća tih dana kada je mogao da promeni fudbalsku istoriju.

- Imao sam dosta kontakata sa Kristijanom, ali Junajted je tada igrao prijateljsku sa Sportingom koji je pobedio sa 3:1. Ronaldo je ostigao dva gola i svi igrači Mančestera su rekli da klub mora da ga dovede. Njegova cena je skočila sa četiri na 13 miliona funit i mi tu nismo mogli da pariramo. Možda je i naš glavni skaut trebalo odmah da kaže "da", ali ni on nije želeo da pogreši i čekao je.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA