"Gazda Reala stoji iza nove FIFA superlige klubova, naterao je Bartomeua da i on pristane"

Nova superliga najjačih klubova sveta će se dogoditi 2022. godine

  • 4
havijer tebas Foto: Tanjug/Ap

Superliga najvećih i najmoćnijih evropskih klubova postaje neminovnost, najave o stvaranju takmičenja koje bi moglo da uzdrma i Ligu šampiona i najjače lige na Starom kontinentu, dolaze sa najviših pozicija, ali i protivljenja toj ideji.

Formiranju nove super lige kontrira i prvi čovek španskog fudbala Havijer Tebas, on čak kaže da su dva najveća španska kluba Real Madrid i Barselona zajednički izgurale priču o priključivanju novoj ligi, da su odavno "namignuli" jedno drugom.

Podsetimo, doskorašnji predsednik Katalonaca Bartomeu, je u danu kada je podneo ostavku potvrdio da je Barselona prihvatila učešće u ligi pod pokroviteljstvom FIFA.

- Bartomeo je bio vođen primerom Florentina Pereza. Verujem da je bilo tako - izjavio je Tebas za Marku.

Predsednik španske fudbaleske federacije kaže da je ovakva jedna liga bila Perezova davnašnja želja.

- To je bio Perezov san... Radio ej na tome dugo godina, ništa tu nije novo. Ali, to je velika greška, on ne razume kakve finansijske posledice mogu da se dogode zbog toga.

Nova liga, koja bi krenula 2022. godine, brojala bi 16 ili 18 klubova koji bi igrali po dvokružnom bod sistemu, a onda bi krenule eliminacije osam najbolje plasiranih ekipa, po sličnom modelu košarkaške Evrolige.

Čitavo takmičenje bi finansijski pokrivao glavni sponzor, jedna od najmoćnijih banaka na svetu, "JP Morgan".

Klubovi učesnici bi u startu ostali vezani za svoje matične lige, igrali bi na dva fronta, ali ukoliko bi se nova superliga i finansijski i takmičarksi bolja po njih, u persepktivi bi mogli da se posvete samo igranju u toj konkurenciji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 6+4+3=2

    30. oktobar 2020 | 18:03

    liga sampion treba da se vrati na sistem takmicenja kao sto je bio u kup sapiona.nakaut faza od prvog kola.pa kom opanci kom obojci.nema kalkulisanja (3 nereseno 2 pobede 1 poraz i ides u sledeci krug) moras da igras na pobedu u svakoj utakmici.da se ogranici broj stranaca na mozda 10.zato sto neki klubovi nemaju domaceg igraca u startnih 11.mozda cak da se ogranici da se postavi neki limit po pitanju novca koji je potrosen na igrace.kao sto je uredjeno u americkim profesionalnim sportovima.

  • Pa

    31. oktobar 2020 | 00:04

    Ljuudi fudbal kao i ostalo postao je čist biznis u avetu više nema sporta i nema ljutnje tako je i u ostalim sferama kultura npr.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA