≫ 

Lalatović rekorder Vojvodine

Trener Novosađana pretekao legendu kluba iz pedesetih godina

  • 4
Nenad Lalatović Foto: Marko Jovanović

Treneru Vojvodine Nenadu Lalatoviću pobeda nad Bačkom (3:1) bila je 62. na klupi Novosađana čime se postao rekorder i pretekao Gustava Lehnera na večoj listi najuspešnijih trenera "lala", onih sa najviše trijumfa na svom kontu.

Lehner je vodio Vošu u periodu od 1953. do 1957. godine, upisao je 61 pobedu, i dugo bio usamnjem na vrhu liste, sve do Lalatovićevog niza u dva mandata na klupi tima sa "Karađorđa".

Aktuelni strateg Novosađana je u svom prvom manadatu na 50 utakmica ostvario 35 pobeda, nije imao sreće da u tom periodu dođe i do trofeja, ali je već u narednom ispunio i taj cilj - uzeo je Kup.

Osim toga ređao je i pobede koje su ga dovele u ravan sa dosad najuspešnijim trenerom "Lala" Lehnerom, i bilo je samo pitanje vremena kada će prestići i njega.

Valja reći da je Lalatović do rekordnog broja pobeda stigao znatno brže od Lehnera, koji je na 61 pobedu čekao 131 utakmicu, dok je Lalatoviću za 62. pobede trevalo 102 utakmice.

Video: Sjajna akcija Novosađana za 2:0 protiv Bačke, Bojić matirao Milojevića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mirko

    30. oktobar 2020 | 22:45

    Dokle te tudjmanovci mrze brate Srbine znaci vredis.Samo guraj dalje brate.

  • Skënderbeu

    30. oktobar 2020 | 20:47

    Rekorder je i na širokom Balkanu, po sklanjalicama pred drzavnim mezimcetom kao i po "izvučenim linijama" pre susreta s institucijom iz Humske😂😂👉👌

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA