≫ 

List koji je optužio Zvezdu za nameštanje pred krahom: Otpušta 56 ljudi, gasi magazin star 74 godine

Teška vremena su pred francuskim "L'Ekipom"

  • 8
Ekip Foto: Printscreen

Jedan od najpoznatijih sportskih dnevnika na svetu, francuski "L'Ekip" dospeo je u velike finansijske probleme.

Kako bi skratili troškove u rukovodstvu ovog lista su primorani da otpuste 56 radnika, ali i da faktički ukinu "Frans fudbal", jedan od najpoznatijih fudbalskih magazina na svetu koji svake godine tradicionalno dodeljuje Zlatnu loptu najboljem fudbaleru sveta.

Plan je da umesto svake nedelje, "Frans fudbal" izlazi jednom u mesec dana i to samo kao podlistak uz "L'Ekip".

"Frans fudbal" izlazi od 1946. godine i jedan od najboljih fudbalskih magazina na svetu koji je postojao. To je jedini medij koji je mogao da napravi ekskluzivan intervju sa Dijegom Maradonom, Tijagom Silvom, Nejmarom ili Žozeom Murinjom i to u razmaku od samo nekoliko nedelja.

Takođe, krasile su ga i fenomenalne fudbalske analize za koje će ljubitelji ove igre ostati uskraćeni u godinama koje dolaze.

Podsetimo, francuski "L'Ekip" je pažnju javnosti u Srbiji privukao u oktobru 2018. kada je objavio da tamošnje vlasti istražuju nameštanje utakmice Lige šampiona između Pari Sen Žermena i Crvene zvezde (6:1) posle dojave da je neimenovani čelnik srpskog šampiona uplatio velike količine novca na poraz crveno-belih od pet golova razlike.

Crvena zvezda je tada zapretila čak i tužbom francuskom listu tvrdnjom da je unajmila renomirane francuske advokate iz kancelarije "Dipon Moreti i Ve", ali do danas nikakvi detalji o toj priči i dokle se stiglo sa tužbom se nisu pojavili.

Barselona se „digla iz mrtvih“ pobedom nad Juventusom u Torinu, a izgleda da je ostavka predsednika Bartomeua sve učinila srećnijim. Večeras (21.00) Katalonci gostuju Alavesu, a kvota na dvojku je 1,50, dok je kombinazzija 2&3+ 2,10. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Alaves - Barselona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran

    31. oktobar 2020 | 11:21

    Tako ce isto i Partizan da se ugasi ili da se preseli tamo gde je osnovan u lepu njihovu Hrvatsku !!!

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    31. oktobar 2020 | 11:24

    Тако ће и они који су Звездиним противницима поклањали дресове, а све из зависти и исфрустрирансти Српским брендом..хрватска посла

  • Febo

    31. oktobar 2020 | 12:15

    Sto bi grobari rekli,ma sredio Terza

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA