≫ 

Sve što treba da znate o meču Partizan - Mačva: Zašto su u lošoj formi, ko im sudi, gde je prenos?

Crno-beli još uvek traže sebe pod komandom Stanojevića, dok Šapčani vode borbu za goli život u Superligi

  • 17
FK Partizan, FK Radnicki Foto: partizan.rs

Umesto da posle meča sa Radničkim drže glave “iznad površine” i nadaju se nekoj novoj grešci Crvene zvezde, fudbaleri Partizana došli su, gubitkom sva tri boda u Nišu, u situaciju da im više ne pomažu ni čuda u šampionskoj trci.

U takvim okolnostima, u atmosferi opšte melanholije, crno-beli dočekuju Mačvu (17.00, Arena sport), koju, pak, muče još veći problemi, jer je prikucana za dno tabela sa samo tri pozitivna rezultata u minulih 12 kola i jasnom indicijom da naredne sezone neće biti član elitnog društva. Osim, ako se i u slučaju Šapčana ne dogode čuda, a teško da hoće...

Telegraf vam donosi niz činjenica pred današnji duel dva tima u Humskoj.

Kad se igra i ko prenosi utakmicu?

Utakmica između Partizana i Mačve se igra od 17.00 časova na stadionu u Humskoj, uz direktan TV prenos na Areni sport 1.

U kakvom raspoloženju ekipe dočekuju meč?

Rekosmo i u najavi da su oba tima u očajnom trenutku. U Partizanu je to stanje imalo i promanljive faze, jer su crno-beli od početka sezone u igračkom rolerkosteru, koji nije uspeo da spreči ni novi trener Aleksandar Stanojević. Tim iz Humske nema igru shodnu kvalitetu, nema ni naznaku da će se pronaći u skorije vreme, pa je struka najavila da će narednih osam mečeve do zime biti zapravo određeni filter za “čišćenje” svih onih koji ne žele ili ne mogu da se nose sa obavezama u Partiznu.

Mačva je prošle sezone virus korona spasao ispadanja u niži rang, ali to Šapčane očito nije navelo na ideju da pojačaju ekipu i pokušaju da ne dovedu sebe u istu situaciju sada kada u ligi ima 20 klubova, a šest njih planirano za ispadanje. Tim iz Šapca je slavio samo u prvom kolu sa Bačkom, a potom je krenuo egodus, koji je doživeo vrhunac u minulih pet kola u kojima izabranici Dragana Aničića imaju svih pet poraza.

Zdravstveni bilten

Posledica kasnog sklapanja tima, odnosno dolazak nekolicine potpuno nespremnih igrača osećaju se u Partizanu iz kola u kolo. Taman se jedan igrač vrati u postavu, drugi iskoči na duži peiod i tako u krug od dolaska Aleksandra Stanojevića. Sejduba Suma je van stroja od derbija, pridružio mu se Miloš Jojić, koji će odsustvovati tri sedmice zbog udarca zarađenog na istoj utakmici. Lazar Marković je (tradiocionalno) još rovit, dok su svi ostali na raspolaganju stručnom štabu.

163. Večiti derbi Foto: Nikola Tomić

Gosti iz Šapca danas neće moći da računaju na tri odbrambena igrača, Ristivojevića zbog povrede, odnosno Pešića i kapitena Pejovića zbog parnih žutih kartona. Otuda iz Mačve najavljuju improvizacije u poslednjoj liniji...

Međusobni susreti

Sem remija u decembru 2018. godine, kada je Mačva u Humskoj zahvaljujući snegu do kolena izvukla 0:0, Partizan apsolutno dominira u duelu sa šabačkim klubom i kao domaćin i kao gost. Dva tima su odigrala ukupno šest susreta u kojima tim iz Humske ima pet pobeda, uz pomenuti nerešen rezultat, koji je tada podigao veliku buru u fudbalskoj javnosti, jer je klub iz Humske najavljivao da će istupiti iz lige. Što je, naravno, bio pucanj praznom puškom.

Najveća opasnost

Ne računajući Javor koji je na povratničkom debiju Stanojevića poražen sa 3:0 u Humskoj, Partizan muku muči sa efikasnošću i zbog toga je teško dati ocenu ko je zapravo opasan po Mačvu iz redova crno-belih. Da kažemo da su Stevanović i Asano uvek orni za mečeve sa slabijim ekipama, Holender bi takođe mogao da bude dodatna opasnost za Šapčane, kao i Bajbek, jer će mu zbog desetkovane odbrane Mačve posao biti olakšan.

Filip Holender, Radnički Niš - Partizan Foto: Arena Sport

U dosadašnjem delu sezone Šapčani su mogli da se oslone na Miloša Adamovića, koji je postaigao dva gola i upisao asitenciju, kao i na Zukanovića i Božića. Ipak, gosti crno-belih jasno kubure sa završnicom i teško će im biti biti danas u Humskoj.

Ko je favorit na kladionicama?

Shodno tradiciji u međusobnim mečevima, Partizan je apsolutni favorit ako pitate kladionice i tu neće biti neke finansijske vajde, sem ako Mačva ne priredi čudo. Pobeda crno-belih se vrednuje sa mizernom kvotom 1.10, remi već donosi ozbiljnu zaradu – 7.50, a uspeh gostiju se graniči sa nemogućim i množi kvotama od 18.00 do 20.00.

Ko je sudija na meču?

Za današnji duel Partizana i Mačve delegiran je sudija Milan Mitić, a pomagaće mu Dejan Dimitrijević i Milan Minić.

Reč aktera

Aleksandar Stanojević, Partizan:

- Znamo šta nam je činiti, igramo na našem stadionu, nismo u najboljoj situaciji, cilj je da pobeđujemo. Hoću da vidim i da se uverim ko može da odgovori zahtevima do decembra. Napravićemo rekonstrukciju i već od danas će neki igrači dobiti šansu da znamo kakva je situacija, Pavlović je dobio šansu, Štulić je dobio u Nišu... Ne možete svima dati, moraju da zasluže, imaće neke utakmice utorkom gde ćemo igrati i ko zasluži šansu, igraće sa prvim timom.

163. Večiti Derbi Foto: Nikola Tomić

Dragan Aničić, Mačva:

- Partizan je favorit u ovoj utakmici, bez obzira na nešto lošiju formu u kojoj se nalazi. To je klub sa velikim renomeom i brojnim jako kvalitetnim igračima. Najveća opasnost preti od Natha, igrač sa bogatim internacionalnim iskustvom, zatim Asana, Zdjelara koji je sigurno najjači defanzivni vezni igrač u državi, a naravno tu je i nekoliko mladih talentovanih igrača. Biće to teška utakmica za nas, jer trenutno nismo u situaciji da pretimo, ali možemo da damo sve od sebe i odigramo jedan kvalitetan meč.

Očekivani sastavi

Partizan: Stojković, Miljković, S. Marković, Banjak, Obradović, Zdjelar, Natho, Stevanović, Holender, L. Pavlović, Bajbek

Mačva: Gordić, Dabić, M. Mijailović, Dukić, Knežević, Ivić, S. Mihajlović, Marković, Zukanović, Adamović, Ortiz.

Ne ide nikako Partizanu ove sezone, ali poslednjeplasirana Mačva, koja danas (17.00) stiže u Humsku, zaista ne bi smela da bude problem crno-belima. Kvota na Sigurnu pobedu (trijumf bez primljenog gola) crno-belih je 1,70. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Partizan - Mačva.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Febo

    31. oktobar 2020 | 12:02

    Sta mora da se zna,znamo da je to grobarska filijala

  • Mire

    31. oktobar 2020 | 11:39

    Kasne plate igracima Partizana . Uprava je toliko losa da je ravna nivou seoske uprave .

  • Drekavac

    31. oktobar 2020 | 12:26

    Ja znam da Štanoje danas ne treba da strepi ima tri boda zagarantovana.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA