≫ 

Barsa pred bankrotom zbog korone!

Katalonci na kolenima, moraju da smanje plate za 190 miliona evra do januara

  • 2
lionel mesi

Foto: Tanjug/Ap

Vodeći katalonski mediji preneli su informaciju da je Barselona blizu finansijskog kolapsa. Pandemija korona virusa u mnogome je uticala na kasu Katalonaca, toliko da više nema ogromnih priliva ni na dnevnom nivou.

Velikan sa Nou Kampa je apelovao na fudbalere da smanje plate, što su oni do sada odbijali i to na nagovor Lionela Mesija. Međutim, lokalni listovi pišu da Barseloni sada preti bankrot ukoliko igrači ne smanje primanja za 30 odsto.

Plan uprave je da počevši od 5. novembra, pa sve do januara, uštedi 190 miliona evra kako ne bi proglasila bankrot, a da je situacija alarmantna potvrdio je i privremeni predsednik Karles Tuskets.

- Naš glavni problem je ekonomska slika kluba. Pandemija je jako udarila na naš klub. Zavisimo od turizma, a njega nema sada. Moramo da smislimo način da ovo prebrodimo, inače bi moglo da bude svega - rekao je Tuskets za Radio Kataloniju koja je prva objavila da je Barselona pred bankrotom.

Dakle, narednih dana slede pregovori sa igračima. Neki su se kao Đerar Pike već ponudili da potpišu smanjenje zarade, ali sve je to uzalud kad sam Mesi košta Katalonce čak trećinu budžeta.

Ako Argentinac kaže "NE", crno im se piše...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Хрвоје

    31. oktobar 2020 | 12:01

    Заиграла мечка и пред ваш хом.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA