≫ 

Zbog pića i druženja izdao Seltik, zbog glume odbio Mančester: Fudbalska priča Šona Konerija

Ne vole ga ni u rodnom Edinburgu gde je okrenuo leđa Hartsu i Hibsima

  • 1
Son Koneri

Foto: Guliver/ Frazer Harrison/Getty Images for AFI

Velika Britanija, ali i čitav svet su u žalosti zbog Šona Konerija, koji je preminuo u 91. godini.

Čuveni oskarovac bio je i veliki ljubitelj fudbala, a ono što je u rodnoj Škotskoj i danas važna tema kada se pomenu njegovo ime i najvažnija sporedna stvar na svetu je činjenica da je Koneri za života promenio navijački tabor.

Bilo je to krajem 90-ih kada je zbog prijateljstva sa predsednikom Glazgov Rendžersa Dejvidom Marijem, Koneri počeo da navija za "Policajce" umesto za gradskog rivala Seltik, uz koji je odrastao.

Dakle, kao da zamenite Zvezdu za Partizan ili obratno. Bez blama.

Šon Koneri je svojevremeno na promociji svoje autobiografije ispričao i kako ga je otac Džozef nagovorio da navija za Seltik kao klinac.

- Dok sam odrastao fudbal mi je bio velika strast. Otac me je naučio da navijam za Seltik, a mi smo kao klinci igrali fudbal u velikim betonskim hangarima. Iako sam imao dosta obaveza kao glumac svaku priliku sam koristio da odem da pogledam Seltik - ispričao je Koneri.

Međutim, posle izvesnog vremena počeo je da se pojavljuje na "Ajbroksu".

- Obećao sam to Dejvidu Mariju kada smo se upoznali na jednom prijemu u Glazogvu. Odmah smo se sprijateljili, uživali u zajedničkim pićima i provodu, dugo godina smo ostali veliki prijatelji. Zbog njega sam zavoleo Rendžers i zbog toga me nisu voleli na "Parkhedu" (stadion Seltika), stalno su me vređali - ispričao je Koneri.

 

Pored Seltikovih, na Šona Konerija ne gledaju blagonaklono ni navijači Hibernijana i Hartsa, klubova iz Edinburga, grada u kojem je rođen. Tamo ga smatraju "glory hunterom", koji je okrenuo leđa loklanim timovima i pojurio da navija za trofejnije.

Legendarni glumac je otkrio u svojoj biografiji i da je bio talentovani fudbaler, ali da je zbog glume odbio ponudu čuvenog Ser Meta Bezbija da potpiše ugovor sa Mančester junajtedom.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Luka

    31. oktobar 2020 | 15:57

    Pa to su blizanci, čak im je i grb identičan. Samo su jedni crveni, a drugi crni.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA