≫ 

Partizan pobedio, ali je neubedljiv: Natho i Lazar sprečili novu neprijatnost po crno-bele

Mačva odlično parirala favoritu

Fudbaleri Partizana

Foto: MN Press

Nije bilo lako, niti ubedljivo kako se očekivalo, shodno kvalitetu, formi i pozicijama na tabeli, ali Partizan je uspeo da savlada Mačvu na svom terenu – 2;0 i bar malo zaleči rane za lošu igru i poraz od Radničkog u Nišu, u prošlom kolu.

Golove za crno-bele su postigli Bibras Natho iz jedanaesterca i Lazar Marković, kome je to bio povratnički meč u postavu posle povrede koju je zaradio u duelu sa OFK Bačkom, u Kupu Srbije.

Mogao je Partizan da reši pitanjhe pobednika u meču sa Mačvom već u prva dva minuta igre, ali kako Filip Holender i Takuma Asano nisu pogodili mrežu golmana Gordića iz izglednih pozicija, bilo je jasno da navijače crno-belih čeka još jedna Golgota pred TV ekranima.

U predvečerje utakmice sa Šapčanima domaćin je ostao bez klasičnog napadača – Žan Kristofa Bajbeka, koji će duže odsustvovati sa terena, na sam dan odigravanja i golman Vladimir Stojković se požalio na slabost i ispao iz protokola, no, to ne može da bude opravdanje za manjak samopouzdanja i koncentracije, rastrzanu igru i sijaset promašenih prilika, koje su više bile plod slabosti Mačve, činjenice da su igrali bez gotovo cele standardne odbrane, nego li onoga što je Partizan pružio na terenu.

Filip Holender

Foto: MN Press

Trener Stanojević je, u odnosu na neke prethodne mečeve, izvršio “rokadu” Natha i Pavlovića u manevru i tako što je Izraelca pomerio bliže golu, a mladog igrača vratio na poziciju zadnjeg veznog, dok je Bajbeka u napadu zamenio Filip Holender, po vokaciji više krilni napadač.

U takvoj postavci igre, u prvih pola časa, Partizan je bio dominantan, ne i ubedljiv, na terenu, vršio konstantan pritisak visoko u polju gostiju i dolazio u pozicije da ugrozi gol Gordića. Sem pomenutih zicera Asana i Holendera, crno-beli su još nekoliko puta pripretili Mačvi preko Obradovića, Stevanovića, Vujačića, potom i Natha i Zdjelara sa distance, no, svi udarci su završavali pored ili iznad gola.

Kako je vreme odmicalo, početni entuzijazam Partizana kao da je počeo da jevanja, pa su se i gosti iz Šapca ohrabrili da krenu napred i umalo prvi prelazak polovine naplatili pogotkom. Igrao se 25. minut kada je Tripković uposlio Kneževića i samo je prisebnost defanzivca domaćih Svetozara Markovića u odsudnom momentu sprečila senzaciju.

U smiraju meča gosti su tražili i jedanaesterac, pošto je posle dubinske lopte Kneževića u kaznenom prostoru na Zukanovića naleteo Vujačić. Promašio loptu i u inerciji odneo igrača Mačve. Sudija Minić je samo odmahnuo rukom i pokazao da se igra nastavi. To je ujedno bila i poslednja situacija vredna pomena u prvom delu.

Ostavio je Stanojević u poluvremenu Lazara Pavlovića u svlačionici, a na teren poslao njegovog imenjaka Markovića ne bi li dobio više kreacije na polovini Mačve, bolji završni pas i kretanje između linija, što je uslovilo još neka pomeranja u postavci, ali je njegov tim do gola došao na mnogo lakši način.

Nisu se igrači dva tima čestito ni zagrejali, a crno-beli su došli u priliku da povedu i to iz jedanaesterca, koji je skrivio Obrovac, pošto ga je posle centaršuta Asana lopta pogodila u ruku, u kaznenom prostoru. Dileme nije bilo, ni za sudiju Minića, niti za izvođača Bibrasa Natha – 1:0.

Mogao je Partizan da odahne, jer je bunker gostiju probijen i u minutama posle gola crno-belima se otvorilo još nekoliko dobrih situacija, jer je odbrana Mačva počela da popušta. Blizu gola je bio Vujačić, posle kornera, ali je njegov udarac završio pored gola, baš kao i Lazar Marković, čiji šut, posle soloprodora, golman Gordić brani.

A, onda, praktično ni iz čega, Mačva dobija poklon – grešku odbrane Partizana, koju koristi Ortiz, potom asistira, ali udarac Šapčana završava malo pored gola.

Već u jednom od narednih napada, Partizan je kaznio goste za propust i to tako što je Holender usposlio Lazara Markovića na ivici kaznenog prostora, on je primio i povukao loptu, lako umakao čuvaru, a potom pogodio kroz noge golmanu Gordiću – 2:0.

Uzvratila je Mačva preko Zukanovića, koji je u 73. minutu čak i pogodio mrežu crno-belih, ali je sudija Minić signalizirao ofsajd poziciju. Okušao se ubrzo i rezervista Ortiz, koji je ostavio možda i najbolji utisak od napadača gostiju, no, njegov udarac sa 25 metara je u poslednjem trenutku blokom skrenuo Svetozar Marković i tako sprečio gol.

Mogli su crno-beli u završnici i do trećeg gola pošto je Lazar Marković spakovao priliku Uroševiću, levi bek je pokušao atraktivno petom i – nije uspeo.

TOK MEČA

PARTIZAN - MAČVA 2:0

(Natho 46. p, L. Marković 71)

80. minut - Opasan udarac Ortiza, šutirao je rezervista Mačvana sa dvadesetak metara, lopta je zakačila jednog igrača Partizana,, i umalo završila u mreži - tek korner za goste.

73. minut - Gostima je poništen gol Zukanovića, isprva je delovalo zbog ofsajda, ali je sviran prekršaj napadača gostiju.

71. minut - GOL, 2:0, Marković! Holender je "izbacio" Lazara, ovaj konačno dobio prostor da demonstrira trkačke sposobnosti, i osetio je trenutak: pobegao je čuvaru, a onda pogodio mrežu Gordića.

67. minut - Najbolja šansa za Mačvu! Kiksnula je poslednja linija Partizana, Ortiz je brzo doigrao za saigrača, a ovaj tukao tik pored stative Stevanovića. Mnogo sreće imali su crno-beli sada.

Filip Holender

Foto: MN Press

64. minut - Lazar Marković je imao šansu, bio je u solo akciji, šutirao je sa ivice kaznenog prostora, a Gordić se istakao i u toj situaciji. U prethodnoj akciji napala je opasno i Mačva, defanzivci Partizana su uspeli da seodbrane posle centaršuta.

57. minut - Vujačić je opet bio glavni protagonista u jednoj situaciji, ovog puta u napadu, i umalo da pogodi posle kornera. Drugi put Stanojevićev novi adut u startnoj postavi preti posle prekida. Nije najbolje zahvatio loptu glavom iako je bio neometan - poslao je loptu pored stative.

54. minut - Obradović ne može dalje, nije najspremniji iskusni levi bek, pa ga menja Urošević.

50. minut - Zukanović je bio u naletu po levoj strani, ukazala mu se lepa prilika, ali su ga sustigla dvojica defanzivaca Partizana, pa je i završni udarac bio nešto slabiji.

Birbas Natho

Foto: MN Press

46. minut - Partizan vodi 1:0, pogodio je Natho iz penala! Poslao je Izraelac loptu u jednu, Gordića u drugu stranu. Prethodno, Obrovac je igrao rukom u kaznenom prostoru svog tima posle centaršuta Asana.

POLUVREME

38. minut - Mačvani traže penal! U duelu su bili Zukanović i Vujačić, uleteo je štoper Partizana klizeći u napadača Mačve, ovaj je pao, i tražio prekršaj, međutim sudija nije zviznuo u pištaljku.

37. minut - Nova šansa za Partizan! Centimetri su delili Vujačića da se upiše u strelce. Zahvatio je loptu na entaršut iz kornera, poslao je tik pored "druge stative".

31. minut - "Zakuvalo" se pred golom Mačve, na kraju je Zdjelar sa peterca akrobatski pokušao, no pritom je faulirao Gordića koji je išao na tu loptu. Mačva se još jednom sačuvala.

Saša Zdjelar

Foto: MN Press

24. minut - Prvu opasnu akciju izveli su gosti, makar je tako izgledalo posle kombinacije Božića i Tripkovića, čiji je centaršut išao u srce kaznenog prostora, gde je Svetozar Marković spremno intervenisao.

20. minut - Natho je pokušao iz slobodnog udarca, gađao je u okvir gola, ali je tamo spremno čekao golman gostiju Gordić.

19. minut - Šapčani i kada pređu na polovinu rivala, ne uspevaju duže da zadrže loptu u posedu.

Nemanja Stevanović

Foto: MN Press

14. minut - Zatišje u igri, Mačva jedva da i prelazi na polovinu Partizana, a crno-beli ne nalaze rešenja da zaprete konkretno.

3. minut - Šansa i za Asana, šutirao je Japanac pored stative, umalo da dovede Partizan u vođstvo.

2. minut - STATIVA! Lep potez Holendera, vrhunski je fintirao igrača Mačve unutar kaznenog, onda i sjajno šutirao, ali je golman Mačve vrhovima prstiju skrenuo loptu na stativu.

minut ćutanja

igrači oba tima minutom ćutanja su odali počastpreminulom Mitropolitu crnogorskom primorskom Amfilohiju Foto: MN Press

SASTAVI

Partizan: Stojković, Miljković, S. Marković, Vujačić, Obradović, Zdjelar, Natho, Stevanović, L. Pavlović, Asano, Holender.

Mačva: Gordić, Ivić, Tripković, Obrovac, Marković, Babić, Mijailović, Zukanović, Adamović, Knežević, Božić.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Filip

    31. oktobar 2020 | 17:44

    Cist penal za Macvu, al dobro moraju i glodari nekog da pobede

  • Sale

    31. oktobar 2020 | 18:10

    Neka ste im svirali penal! Dajte nemoj da mi se glodari muče, hoće veliki Stanoje da im ode! Eeeeej, Mačva je to!

  • Surda

    31. oktobar 2020 | 18:11

    Majko sveta kakva ekipa kakav krs od kluba pa ovo je komedija da se covek zapita da li je ovo moguce pa ovo sto oni igraju je na nivou amaterskog kluba sa farskih ostrva pa da li ovo vide ovi iz uprave I dal se stide da li ih je sramota zivo me interesuje aaaa evo I penala.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA