"Pljuvao" upravu, spasio se transferom zbog španskog pravila: Atletiko doveo Francuza za 20 miliona

Francuz će se odmah staviti na raspolaganje Simeoneu

  • 0
FK Valensija - FK Barselona

Foto: Tanjug/AP

Francuski fudbaler Žofri Kondogbija (27) posle tri godine napušta Valensiju, ali neće daleko, pošto je Atletiko Madrid dogovorio njegov transfer, pa ćemo defanzivca ubuduće gladati kod Dijega Simeonea.

Francuz je dugo već nezadovoljan u klubu zbog politike vlasnika Pitera Lima, čak je i prozivao singapurskog biznismena preko instagrama, pa je razlaz bio neminovnost. Ukazala se i brza prilika za tako nešto zahvaljujući pravilima španskog saveza, po kojima klub ima rok od mesec dana po isteku transfer roka, da dovede igrača - a uslov za to je da je ostao bez fudbalera poslednjeg dana prelaznog roka.

Atletiku se to desilo sa Tomasom Partijem koji je na "dedlajn dej" pojačao Arsenal, pa je samim tim madridski klub imao pravo na još jedan bonus transfer.

Atletiko će platiti 20 miliona evra na ime obeštećenja za francuskog fudbalera i standardnog člana prve postave "Slepih miševa".

 

Kondogbija je tako postao treći važan igrač koji je napustio Valensiju ovog lepa. Pre njega, iz kluba su otišli Feran Tores (Siti), Dani Pareho i Kokelan (Viljaral), Rodrigo (Lids)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA